Večernji list - Hrvatska

Milana Vuković Runjić: Nije istina da kultura trpi razorna oštećenja

- (h, mz)

Grad Zagreb ponovno će od sljedećeg tjedna početi s isplatom programski­h sredstava za kulturu, najavila je pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić.

– Idućeg tjedna prestaje suspenzija gradskog proračuna, pa ćemo konačno moći nastaviti sa svojim supstancij­alnim poslom, a to je da svesrdno pomažemo kulturu, kako naše ustanove koje nismo ni prestali pomagati tako i našu nezavisnu scenu kojoj ćemo maksimalno izaći u susret – rekla je, naglasivši da je proračunsk­i udio gradskih sredstava za kulturu “bio i ostao 6 posto”, te da “nije istina da kultura trpi neka razorna oštećenja”, dodavši da proračun za kulturu rebalansom neće pretrpjeti nikakve veće štete.

Napomenula je kako je zaključak Gradske skupštine o hitnom financiran­ju oko čijeg se opoziva prošloga tjedna digla ogromna buka morao biti stavljen izvan snage jer je bila neprovediv­a jedna od njegovih pet točaka, ona po kojoj se u vrlo kratkom roku svim korisnicim­a trebalo platiti 70 posto sredstava, što je, kako je navela, “u uvjetima pandemije i potresa i posljedičn­e suspenzije proračuna doista bilo neodrživo”.

Raspravu koja je počela nakon stavljanja izvan snage tog zaključka smatra imaginarno­m, “jer proračun za kulturu je doista 6 posto sveukupnog gradskog proračuna, za razliku od recimo državnog, koji je za kulturu manji od 1 posto”.

 ??  ?? NAJAVILA ISPLATE Nakon što je izvan snage stavljena odluka gradske Skupštine o hitnoj podršci sektoru, u ponedjelja­k kreću isplate
NAJAVILA ISPLATE Nakon što je izvan snage stavljena odluka gradske Skupštine o hitnoj podršci sektoru, u ponedjelja­k kreću isplate
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia