Večernji list - Hrvatska

Novi gradski stadion sa sportskim borilištim­a, ali i bazen s atrakcijam­a

Projekt Gradski sportski park u Belom Manastiru vrijedan 32,2 milijuna kuna

- Suzana Lepan Štefančić

Grad Beli Manastir nominirao je koncem travnja projekt Gradski sportski park na ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom Provedba Intervenci­jskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda. Ukupna vrijednost nominirano­g projekta je 32,233.917 kuna, od čega su 8,133.917 kuna sredstva Grada Belog Manastira.

Na dvije lokacije

Projekt će biti realiziran na dvije lokacije. Na lokaciji postojećeg gradskog stadiona gradit će se novi objekt s borilištim­a, a postojeći gradski bazenski kompleks već je u fazi renovacije i koristit će se u svrhu sporta i rekreacije u vodenim sportovima.

Osigurat će se tako sportska i društvena infrastruk­tura, donoseći dobrobit svakom pojedincu, sportašima, rekreativc­ima, učenicima, ali i lokalnoj zajednici u cjelini.

Investitor projekta je Grad Beli Manastir. Radove na obnovi bazena izvodi Projektgra­dnja plus, počeli su u studenome, a trebali bi biti okončani u kolovozu. Početak radova na lokaciji gradskog stadiona planiran je nakon provedbe nabave arhitekton­sko-građevinsk­ih radova, a završetak cijelog projekta predviđen je do lipnja 2022..

Inače, postojeći gradski stadion je derutan i čak opasan za treniranje, a gradski bazeni nisu u uporabi od 2016. godine.

Projektom Gradski sportski park obuhvaćene su sve strukture društva u lokalnoj zajednici, a posebice djeca i mladi koji će imati priliku biti uključeni u razvoj svih sportsko-rekreacijs­kih aktivnosti na području grada.

U sklopu radova na prvoj lokaciji

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Rekonstruk­cija gradskih bazena već je započela i planirani kraj radova je u kolovozu
Rekonstruk­cija gradskih bazena već je započela i planirani kraj radova je u kolovozu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia