Večernji list - Hrvatska

Želim kamikaze na terenu, takvi će igrači dobivati minutažu

Igor Jovićević Trener Dinama objasnio čime je zadovoljan, a što njegovi igrači moraju popraviti

- Robert Junaci

U ovim “postkorona” pripremama Dinamo je odigrao dvije utakmice, pobijedio je Osijek s 2:1, a onda dan poslije poveo protiv Gorice krasnim pogotkom Lovre Majera iz slobodnog udarca. Već je netko ustvrdio da je novi trener Jovićević ‘mister sto posto’. No Gorica nije tako mislila, igrala je bolje protiv kombiniran­e momčadi Dinama i zasluženo okrenula utakmicu te slavila s 3:2.

Ostat će 28 igrača

– Bili su lepršaviji od nas, možda i malo svježiji i organizira­niji, imali smo dosta ‘lufta’ u fazi obrane i lako su nas probijali. U dvije utakmice, s Osijekom i Goricom, dali smo naslutiti što želimo, kako želimo igrati. Imamo 18 bodova prednosti, ali dečki svojom kvalitetom i karakterom ne smiju ostati u toj zoni ‘komfora’, moramo ih natjerati da nastavak prvenstva shvate kao njegov početak. Imamo još dva tjedna da dođemo u pravu formu, iako nijedna momčad neće biti u top-formi, različiti su treninzi, različite koncepcije rada. Netko je radio jači trening jer mu nije toliko važna ovakva utakmica, pa nema svježine. No nakon ovih utakmica znamo na čemu treba raditi. I ja još moram bolje upoznati momčad, vidjeti što mogu korigirati – kazao je Igor Jovićević i pojasnio na što misli: – Kad imamo loptu, moramo biti tečniji, prodorniji i okomitiji, to mi je primarni cilj. Ponekad treneru dobro dođe ovakva rezultatsk­a pljuska, igrači mogu vidjeti da nastavak prvenstva neće biti šetnja. Vidjet ćemo kako će to izgledati u petak, kad plavi igraju protiv Intera.

– Igrat ćemo dva puta po 60 minuta. No od danas počinjemo sa smanjivanj­em igrača u trenažnom procesu, mlade ćemo vratiti u juniorsku i B momčad iako su i oni pokazali da se na njih može ozbiljno računati, imaju te automatizm­e. Idemo u dobrom pravcu i rast ćemo svaku utakmicu. U dvije odigrane utakmice nije bilo samo Zagorca i Theophilea. – Zagorac je odstranjiv­ao madež, a Theophile nije igrao jer je u pregovorim­a s upravom kluba oko novog ugovora. I sam sam bio u takvoj situaciji, kad pregovaraš o takvim stvarima, emocionaln­o se trošiš, pa je bolje da ne igra kako se ne bi ozlijedio – kaže trener. Hoće li netko od tih mladih igrača ostati s vama kad smanjite kadar?

– Ima nas dosta, moramo dobro odvagnuti i biti pametni, da ne rušimo ni proces rada B momčadi, a da i nama bude jednostavn­ije na treninzima. Kad bismo gledali po zaslugama, onda bi puno tih mladih trebalo ostati s prvom momčadi, ali glupo je trenirati tako da neki gledaju sa strane, nije to dobro ni za njih ni za momčad.

Za očekivati je da će Jovićević ostati s 28 igrača, to su oni koji su prošli dva testiranja na koronaviru­s.

– Tako je po propisima, a možda se i neki koji su obavili testiranja vrate u B momčad – kaže Jovićević koji će se u tih deset utakmica nastavka prvenstva suočiti s problemom (slatkim ili ne) kakav je imao i Bjelica. Naime, ima puno igrača u svlačionic­i i neće ih biti lako dozirati.

Bit će teško svima udovoljiti

– Razgovarao sam i s igračima o tome. Nema europskih utakmica, nema za nas više ni kupa i treba pametno rotirati u tih deset utakmica da svi budu zadovoljni, iako je to zapravo nemoguće. Malo je utakmica i taman kad igrač uhvati formu, trebao bih ga promijenit­i da neki drugi bude zadovoljan, pa toga koji je u formi izbacuješ. Moramo biti jako pametni, ali teren je jedino mjerilo. Želim vidjeti kamikaze na terenu, želim da igramo bez lopte jednako kao kad smo u posjedu, agresivno. Ne dođemo li na tu razinu, imat ćemo problema, stoga mi je to jedan od primarnih ciljeva – biti agresivan s loptom, ali i bez nje.

Protiv Intera će opet igrati dvije momčadi, svaka po 60 minuta? – Da, ali naglasak će više biti na uvođenju igrača u ritam utakmice, od ponedjeljk­a već ide ozbiljna priprema za utakmice. Primjerice, Osijek je tjedan dana prije krenuo u tom smjeru jer prije nas igraju zbog kupa, pa su bili svježiji protiv nas. Forma će se hvatati kroz utakmice, dva i pol mjeseca trajala je velika stanka koju smo proveli u pasivnom odmoru, što se nikad nije dogodilo. I sve momčadi kreću od nule, osim nas jer imamo veliku bodovnu prednost koju su igrači svojim karakterom i kvalitetom zaslužili – zaključio je Jovićević.

 ??  ??
 ??  ?? ZASAD ‘MISTER 50 POSTO’ Jovićević je na klupi Dinama krenuo s pobjedom (Osijek) i porazom (Gorica)
ZASAD ‘MISTER 50 POSTO’ Jovićević je na klupi Dinama krenuo s pobjedom (Osijek) i porazom (Gorica)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia