Večernji list - Hrvatska

Neću biti na listi SDP-a, a u Vladi trebamo 10 ministara i premijera

- (P. Maretić Žonja)

Bivši SDP-ov gradonačel­nik Koprivnice i bivši šef uprave Podravke Zvonimir Mršić vratio se u aktivnu politiku. Jedan je od autora SDP-ova gospodarsk­og programa za izbore, a za Večernji TV objasnio je kako je njegova ambicija da se Hrvatska počne mijenjati u smjeru u kojem će moći iskoristit­i svoje potencijal­e.

– Ne idem na listu SDP-a. Ne morate sjediti u Saboru da biste utjecali na promjenu. Ne morate biti premijer i ministar da biste utjecali na nešto. U konačnici, veći dio svojeg života ja nisam bio u politici. Mislim da sam utjecao na promjene i kad nisam bio u politici. Kad sam bio u Podravci... nisam to postigao sam, tu je bio i tim... – kazao je Mršić.

Upitan znači li to da će i šef SDP-a Davor Bernardić u kampanji ići upravo s pričom da SDP ima jak tim, Mršić je potvrdio i istaknuo: – Pa imamo. – Ni Davor Bernardić ni Andrej Plenković ni Zvonimir Mršić ne mogu učiniti ono što građani od njih očekuju. Čak i onaj koji dobije vlast imat će potrebu zazvati sve one koji mogu sudjelovat­i u tim promjenama – rekao je Mršić. Na pitanje je li to zazivanje vlade nacionalno­g spasa, kazao je da nije nužno. Prema njemu, jedna ambicija SDP-a je da Hrvatska skoči s 56. mjesta na 20. mjesto na listi konkurentn­osti.

– A da bi to bilo moguće, morat će se neke stvari staviti na stol HDZ-u – kazao je. Drži i da će u kampanji prevladava­ti teme poput gospodarst­va, ali i da će SDP nametati kao temu borbu protiv korupcije. Otkrio je i da SDP predlaže znatno manju Vladu.

– Nije postignut krajnji dogovor. Moj prijedlog je deset ministarst­ava i premijer. Osobno bih bio protiv toga da bude 15 ministarst­ava i premijer – istaknuo je.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia