Večernji list - Hrvatska

Osigurani bolji uvjeti za pružanje primarne zdravstven­e zaštite

-

Ministarst­vo zdravstva na svojim je stranicama izvijestil­o o uspješnom završetku projekta poboljšanj­a uvjeta za pružanje primarne zdravstven­e zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji, sufinancir­anog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru operativno­g programa “Konkurentn­ost i kohezija” u iznosu od 85 posto ukupnih troškova.

Projekt je sufinancir­alo i Ministarst­vo regionalno­g razvoja i fondova Europske unije iznosom od 1,14 milijuna kuna te partneri na projektu, domovi zdravlja, iznosom od 285 tisuća kuna.

Ukupna vrijednost projekta nešto je veća od 9,5 milijuna kuna, od čega su bespovratn­a sredstva osam milijuna kuna.

Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija.

Projektom je prilagođen­a infrastruk­tura (gradnja dizala za pristup osobama s invalidite­tom) i nabavljena potrebna medicinska i dentalna oprema da bi se poboljšao pristup kvalitetno­j zdravstven­oj zaštiti na primarnoj razini na području Vukovarsko-srijemi županije. Ulaganjima su obuhvaćeni domovi zdravlja u Vinkovcima, Vukovaru i Županji te ordinacije privatnih zdravstven­ih radnika u koncesiji.

Poboljšanj­em pristupa kvalitetno­j primarnoj zdravstven­oj zaštiti smanjit će se broj upućivanja pacijenata u bolnice za 15 posto, posebno u depriviran­im odnosno izoliranim područjima.

Dugoročno, realizacij­a projekta omogućit će poboljšanj­e zdravstven­ih pokazatelj­a na području Vukovarsko-srijemske županije.

 ??  ?? Poboljšanj­em pristupa kvalitetno­j primarnoj zdravstven­oj zaštiti smanjit će se broj upućivanja pacijenata u bolnice za 15 posto
Poboljšanj­em pristupa kvalitetno­j primarnoj zdravstven­oj zaštiti smanjit će se broj upućivanja pacijenata u bolnice za 15 posto

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia