Večernji list - Hrvatska

Online glasači izabrali njena ‘Slavonska polja’

Požežanka Željka Ivanović pobijedila na fotonatječ­aju “Volim svoju županiju” koji promiče ljepote Hrvatske

- Vedran Balen

Željka Ivanović iz Završja pokraj Požege pobjednica je ovogodišnj­eg natječaja “Volim svoju županiju”, koji već pet godina promovira i pokazuje ljepote svih hrvatskih krajeva očima amaterskih i profesiona­lnih fotografa. Željkina fotografij­a “Slavonska polja” među gotovo 3000 prijavljen­ih fotografij­a na online glasovanju putem društvene mreže prikupila je najviše glasova, njih više od 11 tisuća. Ova velika zaljubljen­ica u fotografij­u i fotografir­anje bila je ugodno iznenađena osvojenom nagradom.

Prikazala rad i vrijedne ruke

– Fotografij­a je snimljena na području između sela Trapara i Graca nedaleko od Pleternice, i to sasvim slučajno. Prolazila sam tamo i zastala zabilježit­i prizor. Za natječaj u tom trenutku nisam ni znala, tek su mi kasnije članovi obitelji rekli za njega. Oni su me zapravo i nagovorili da se prijavim – kaže Željka.

Autorica najviše voli fotografir­ati svoju Slavoniju. O tome govore i naslovi druge dvije fotografij­e koje je kandidiral­a za natjecanje –

“Grad Požega” i “Ribnjak (Zakorenje)”. Svakim od tih uradaka ovjekovječ­en je djelić njezine Zlatne doline, a u onom pobjedničk­om u prvom je planu polje u kojem se vidi rad ruku vrijednog slavonskog čovjeka, ljepota i bogatstvo zelenila i prostora u koji će tek doći plod onoga što je zasijano.

– Neizmjerno sam sretna što je baš ova fotografij­a iz Požeško-slavonske županije pobijedila i dobila najviše glasova. Ne bih ovo uspjela bez podrške svoje obitelji, prijatelja i poznanika, zato im svima od srca zahvaljuje­m – rekla je Željka. Na pobjedi su joj čestitali mnogi, između ostalih i župan Alojz Tomašević, koji ju je primio u županijsko­j vijećnici. Prema njegovim riječima, Željkina fotografij­a najbolja je reklama Požeško-slavonske županije.

Pozivnica svima da dođu

– Ova fotografij­a dobila je najveći broj glasova javnosti na razini Hrvatske, stoga čestitam na tome i zahvaljuje­m što prenosite ljepotu naše županije. Ona je ujedno i poziv ljudima da dođu, vide i dožive našu, najljepšu županiju – istaknuo je Tomašević, koji je fotografki­nji u znak zahvalnost­i dodijelio i financijsk­u potporu. Natječaj “Volim svoju županiju” pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine kako bi ljubitelje fotografij­e potaknula da objektivim­a svojih fotoaparat­a zabilježe ono najbolje i najljepše od krajeva iz kojih dolaze.

Najbolje fotografij­e birane su u dvije kategorije. Na Facebooku su najviše glasova osvojila Željkina “Slavonska polja”, dok je prema odabiru stručnog žirija prvo mjesto osvojila “Čarolija u bijelom” Ivana Kovačića iz Zagrebačke županije.

 ??  ?? ŽELJKA IVANOVIĆ velika je zaljubljen­ica u fotografij­u, što je prepoznalo 11.000 glasača
ŽELJKA IVANOVIĆ velika je zaljubljen­ica u fotografij­u, što je prepoznalo 11.000 glasača
 ??  ?? FOTOGRAFIJ­A je snimljena između sela Trapara i Graca
FOTOGRAFIJ­A je snimljena između sela Trapara i Graca
 ??  ?? NADAN VIDOŠEVIĆ optužen je za izvlačenje novca iz HGK
NADAN VIDOŠEVIĆ optužen je za izvlačenje novca iz HGK

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia