Večernji list - Hrvatska

HRT “Sunčanom stranom Prisavlja” podupire kulturnu i glazbenu industriju

-

Hrvatska radiotelev­izija u situaciji obilježeno­j pandemijom koronaviru­sa uspješno je pokrenula svoj projekt “Sunčana strana Prisavlja”. Osigurala je veliku pozornicu na otvorenom s vrhunskim razglasom i videozidom u svom “dvorištu” na Prisavlju 3 te time omogućila nastupe uživo za ansamble Hrvatske radiotelev­izije i sve estradne umjetnike koji žele nastupati tijekom ljeta. Uz to, svi se koncerti snimaju i emitiraju na televizijs­kim i radijskim kanalima HRT-a, tako da u njima mogu uživati i oni koji ne mogu doći uživo gledati program.

Također, HRT je omogućio potpuno slobodan ulaz za publiku, dakako, uz pridržavan­je svih epidemiolo­ških mjera zaštite od širenja koronaviru­sa i uz prethodnu najavu dolaska na e-adresu: suncana.strana@hrt.hr.

U sklopu projekta dosad je održano već nekoliko recentnih koncerata i kulturnih događanja, a planira ih se do jeseni održati još desetak – od koncerata popularnih grupa Pips, Chips & Videoklips (27. srpnja) i Psihomodo pop (29. srpnja) pa sve do Jonathana (5. rujna), Amire Medunjanin i Ante Gele (6. rujna) te Darka Rundeka s Jazz orkestrom HRT-a (11. rujna). Tu je i mnogo programa tzv. nezavisne kulturne scene u kolovozu, okruglih stolova i filmskih projekcija, zatim sportska prezentaci­ja “Odbrojavan­ja do Tokija” (21. srpnja), koncert filmske glazbe Simfonijsk­og orkestra HRT-a (29. kolovoza) te Hrvatskog baroknog ansambla (30. kolovoza) i slično. A HRT je u pregovorim­a i s još nekoliko velikih imena hrvatske glazbene scene za koncerte tijekom kolovoza i rujna, o čemu ćemo vas pravodobno izvijestit­i. HRT svim tim navedenim aktivnosti­ma aktivno podupire kulturne događaje u doba pandemije koronaviru­sa, a sve u okviru svoje javne funkcije, poručili su s Prisavlja.

 ??  ?? SIMFONIJSK­I ORKESTAR HRT-a također sudjeluje u bogatom open air programu
SIMFONIJSK­I ORKESTAR HRT-a također sudjeluje u bogatom open air programu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia