Večernji list - Hrvatska

Do kraja sezone bez navijača u HNL-u i u kupu

Rasplet HNL-a Uoči posljednje­g kola do 2. mjesta mogu Osijek, Lokomotiva i Rijeka

- Edi Džindo

Nakon nedjeljnog jadranskog derbija najvažnije što možemo zaključiti jest da ni Hajduk ni Rijeka ove sezone nisu zaslužili igrati Ligu prvaka. Rijeka je pobijedila Hajduk s 3:2 na Poljudu u zabavnoj utakmici za neutralne gledatelje, ali u utakmici koja je pokazala da su pobijedili oni koji su imali više sreće nakon školskih pogrešaka suparnika. Bila je to utakmica obilježena gužvom u srednjem redu i nejasnim obrambenim potezima braniča i jedne i druge momčadi, a Rijeka je u završnici uspjela doći do pobjede koja ju je gurnula ispred Hajduka u međusobnim omjerima prvi put od hrvatske samostalno­sti. Od 94 međusobne utakmice Rijeka ima 33 pobjede, a Hajduk 32 uz još 29 remija.

Rijeka ne ovisi sama o sebi

Naravno, još važnija od toga je prilika u koju se Rijeka stavila s ova tri boda. Budući da su glavni konkurenti Lokomotiva i Osijek propustili uzeti puni plijen ovog vikenda, momčad Simona Rožmana prije posljednje­g kola HNL-a još uvijek ima šanse za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka, ali neće ovisiti sami o sebi. Naime, ako Rijeka u subotu pobijedi Istru, a Osijek i Lokomotiva na Gradskom vrtu odigraju neodlučeno, momčad s Rujevice iskočit će na drugo mjesto sa 64 boda, dok će Osijek i Lokomotiva imati po 63. Zanimljivo je to jer u međusobnom omjeru za Ligu prvaka i Osječani i lokosi za drugo mjesto trebaju pobjedu bez kalkulacij­a budući da se omjer Rijeke i Istre igra u istom terminu (21.05). Osijek je, unatoč istom broju bodova, na 2. mjestu ispred Lokomotive s boljom gol-razlikom, tako da momčad Ivice Kuleševića i s remijem ima priliku zgrabiti mjesto u pretkolima Lige prvaka, naravno, ako Rijeka ne pobijedi. Ili će Osijek žaliti za svim silnim propušteni­m prilikama u subotnjem 1:0 porazu kod Varaždina ili će Lokomotiva činiti isto zbog nedjeljnog remija protiv Gorice. Nekako bi bilo najpošteni­je da jedna od te dvije momčadi na kraju osvoji drugo mjesto.

Finale kupa u Šibeniku

Uoči posljednje­g kola Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je jučer odluku o izmjeni propozicij­a u četiri nedovršena natjecanja HNS-a prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisutnost­i gledatelja zbog ponovnog i znatnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj zbog epidemije novog koronaviru­sa. To, dakle, vrijedi za Prvu HNL za muškarce i žene te isto tako i u slučaju finala kupa Hrvatske između Rijeke i Lokomotive 1. kolovoza u Šibeniku.

 ??  ??
 ??  ?? ODLUKA U GRADSKOM VRTU Osijek će na svom terenu u subotu u izravnoj borbi za drugo mjesto HNL-a ugostiti Lokomotivu
ODLUKA U GRADSKOM VRTU Osijek će na svom terenu u subotu u izravnoj borbi za drugo mjesto HNL-a ugostiti Lokomotivu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia