Večernji list - Hrvatska

To je apsurd, kako je onda postao krunski svjedok?

Glavaševi odvjetnici zbog odbacivanj­a kaznene prijave protiv Fehira pisali šefici DORH-a:

- Suzana Lepan Štefančić

Županijsko državno odvjetništ­vo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu Branimira Glavaša protiv Krunoslava Fehira za teško ubojstvo i ratni zločin nad Čedomirom Vučkovićem 1991. u Osijeku. Obrazložil­i su kako “prijavljen­o kazneno djelo nije kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, kako je to opisano čl. 206. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku”. Glavaševi odvjetnici takvu odluku smatraju nezakonito­m i apsurdnom pa su uputili i pismo glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj – Šipek.

– Apsurdno je da to nije kazneno djelo koje se provodi po službenoj dužnosti jer onda se postavlja pitanje na temelju čega je prije pokrenut postupak protiv Fehira i kako mu je uopće dodijeljen status krunskog svjedoka.

Naime, da bi uopće mogao biti krunski svjedok, protiv njega je morao biti pokrenut progon – stava je, pak, Filip Glavaš, sin i odvjetnik Branimira Glavaša.

Podnijeli su kaznenu prijavu za teško ubojstvo i ratni zločin protiv Fehira, dodaje, na temelju njegovih prethodnih iskaza koje je dao “i u svojstvu okrivljeni­ka, i u svojstvu krunskog svjedoka te, posljednje, običnog svjedoka”.

– Vrlo je detaljno opisao da je pucao u Vučkovića. Naknadno smo došli do medicinsko­g vještačenj­a koje potpisuje međunarodn­o priznati vještak iz Srbije, gdje je utvrđeno da je Vučkovićev­a smrt nastupila uslijed posljedica pucnjeva, a ne kiseline – dodaje Filip Glavaš.

Podsjetio je kako je Krunoslav Fehir u početku procesa za tzv. slučaj Garaža bio krunski svjedok, no poslije mu je Ustavni sud ukinuo taj status. Glavaševi su odvjetnici potom kazneno prijavili Fehira.

 ??  ?? SLUČAJ GARAŽA B. Glavaš je prošle godine prijavio K. Fehira
SLUČAJ GARAŽA B. Glavaš je prošle godine prijavio K. Fehira

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia