Večernji list - Hrvatska

ABBA najavila pet novih pjesama za iduću godinu

-

Članovi švedske glazbene skupine ABBA, mnogima omiljene pobjednice Eurosonga, odlučili su nagraditi dugogodišn­je obožavatel­je novom glazbom. Naime, tijekom izolacije zbog situacije s koronaviru­som Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog i AnniFrid Lyngstad snimili su čak pet novih pjesama.

Članovi grupe inače su najavili da će izdati dvije nove pjesme, no sve njihove planove pomrsio je COVID-19.

Osim novih pjesama, osmislili su i turneju “ABBAtour”, na kojoj su trebali nastupati hologrami članova koji bi izgledali kao oni u vrijeme najveće popularnos­ti. Sve je ipak obustavlje­no zbog tehničkih poteškoća.

Björn ima privatni otok u švedskom arhipelagu, odsječen je od cijelog svijeta i tamo već godinama neumorno stvara. Bend je internacio­nalnu slavu doživio 1974. godine nakon što je s pjesmom “Waterloo” pobijedio na Eurosongu. Godinama nisu bili u dobrim odnosima, raspadali su se i ponovno okupljali mnogo puta.

Jedan od razloga bila je i činjenica da su Agnetha i Bjorn bili u vezi, a kasnije i u braku koji je završio mučnim razvodom. Iako su za prijatelje i fanove glumili da su ostali prijatelji nakon razvoda, pjevačici je teško pala cijela situacija, začinjena pjesmom “The Winner Takes It All”, koja je govorila o njihovu razvodu. Agnetha je završila na liječenju i antidepres­ivima, a potom se i potpuno povukla iz javnosti pa godinama nitko nije znao gdje je i je li uopće živa.

Mnogi su bili uvjereni da su izgladili odnose 2010. godine kada su se zajedno pojavili na premijeri mjuzikla “Mamma Mia!’ 2010. godine, no ni tada nisu govorili o ponovnom okupljanju.

Vijest da će objaviti nove pjesme počela je kružiti medijima tek 2018. godine, ali nitko još nije čuo ni djelić nove glazbe koju bi članovi te supergrupe trebali objaviti već iduće godine.

 ??  ?? OSIM NOVIH SKLADBI najavili su i posebnu turneju, koja je ipak odgođena
OSIM NOVIH SKLADBI najavili su i posebnu turneju, koja je ipak odgođena

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia