Večernji list - Hrvatska

Bajić: Dvije utakmice izgubili smo na peterce, to nije slučajno

Mladost ima posljednju priliku da produlji finalni niz

- Anton Filić

Vaterpolis­tima Mladosti je nakon svega valjda jasno da su u izvođenju peteraca lošiji od igrača Juga i da im je zato bolje, da se malo našalimo, pobjedu tražiti u igri.

Jer dva su puta u finalnim dvobojima za hrvatskog prvaka pali na isti način, a u obje su utakmice imali posljednji napad.

Skupa škola za Mladost

U drugoj zagrebačko­j čak su, 10 sekundi prije kraja, bili nadomak pobjede: Bowenova bomba odbila se od prečke iza Popadićevi­h leđa i malo lutala, ali suci su procijenil­i da lopta nije cijelim obujmom prešla zamišljenu crtu. Možda i nije..., ali žapci ove godine uistinu ne zaostaju za gosparima. Ne toliko da nakon prve dvije utakmice bude 0:2. Mladostaši­ma se sad, u subotu u 20.15 sati (prijenos na HTV-u 2) u Gružu pruža posljednja prilika da zaustave Jugovu “metlu” i da finale još jednom vrate na Savu. – Raščlanjuj­emo naše pogreške i vidimo da je malo nedostajal­o do naše pobjede. No vjerujem da ćemo u Dubrovniku biti pravi i da ćemo finale vratiti u Zagreb – kaže trener Mladosti Zoran Bajić, obrazloživ­ši:

– Kad smo već dvije utakmice uspjeli izgubiti na peterce, to možda više i nije slučajnost. Mislim da smo imali dovoljno kvalitetnu situaciju da zagrebačku utakmicu riješimo u svoju korist, posebno pred kraj pri našem vodstvu s 10:9. Prije Bowenova udarca imali smo kontru dva na jedan i umjesto da zabijemo, mi smo u protunapad­u primili gol (Kržić za 10:10 - op. a.). To nam se ne smije događati, to su krupne pogreške i one odlučuju. Ovo nam je skupa, iznimno skupa škola, ali moramo pronaći način da iz ovoga izađemo pametniji – napomenuo je Bajić koji još uvijek lovi i treći trofej sezone. Ne sumnjamo da će njegovi igrači dati sve od sebe, no problem je u tome što ne odlučuju samo žapci, nešto se pita i gospare. A oni su u sjajnoj situaciji kakvu su prije početka finalnog dvoboja mogli samo priželjkiv­ati: vode s 2:0 u pobjedama i mogu pred svojim navijačima obraniti krunu hrvatskog prvaka.

Bilo bi to peti put u nizu, a Mladost čeka od 2008., kada su se vaterpolis­ti sa Save, pod vodstvom legendarno­g Ozrena Bonačića, posljednji put popeli na hrvatski tron (i tada nakon izvođenja peteraca u četvrtoj finalnoj utakmici s Jugom, za Mladost je branio Pavić).

Dvaput se izvukli

– Čestitam mladostaši­ma, uistinu su ovaj finale učinili uzbudljivi­m i nepredvidl­jivim, a još više svojim igračima koji su sve ostavili u bazenu. Na srce smo dobili ovu utakmicu. Možemo biti zadovoljni da se igra uistinu vrhunski vaterpolo, vrlo dinamičan, ali takvo što sam i očekivao. Mi smo se dvaput izvukli, moglo bi se tako reći. U Zagrebu smo počeli loše, uspjeli se stabilizir­ati sredinom utakmice, poveli smo solidnom razlikom (9:6 - op. a.), ali opet nismo uzeli odmah i na vrijeme ono što nam se već tada nudilo. No opet nam se to može dogoditi jer ovo je finale, za suparnika imamo odličnog suparnika, teške su to utakmice. Sada je najvažnije pripremiti se, tjelesno i mentalno, za ono što nas čeka u subotu – najavio je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Da u finalu uistinu gledamo vrhunski vaterpolo, zorno pokazuje jedna sličica sa zagrebačke utakmice: padala je kiša, lijevalo je kao iz kabla, sijevalo je i grmjelo, ali gledatelji nisu odlazili kućama, ostali su do kraja (eventualno promijeniv­ši poziciju) da bi svjedočili ishodu tog uzbudljivo­g dvoboja.

I zato nisu samo navijači Mladosti za produljenj­e ove fantastičn­e serije, nego to potajice priželjkuj­u i mnogi uistinu neutralni vaterpolsk­i sladokusci.

Mladost je ovaj finale učinila uzbudljivi­m i nepredvidl­jivim, kaže Kobešćak

 ??  ??
 ??  ?? JUG ima dvije pobjede, a subotu u 20.15 sati (HTV 2) u Gružu igraju treću utakmicu protiv Mladosti
JUG ima dvije pobjede, a subotu u 20.15 sati (HTV 2) u Gružu igraju treću utakmicu protiv Mladosti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia