Večernji list - Hrvatska

Prodaja stanova prepolovlj­ena, ali cijene tek neznatno pale

- (Mia Mitrović)

– Životi su nam ugroženi. Da nije dečki iz DVD-a Buzin, kad kiši, od straha ne bismo noću mogli spavati – jada se Ana Nakić, vlasnica suterensko­g stana u zagrebačko­j Ulici Grdenići 4. Kad padne jača kiša, Ana i njezini susjedi proživljav­aju noćnu moru jer se oborinske vode slijevaju u njihove stanove. Iskusili su to i u petak uvečer kad su njihovi domovi plivali već drugi put u desetak dana.

Problem je nastao, kaže, nakon što je prije pet godina slivna cijev za buzinske oborinske vode prikopčana na kolektor u njihovoj ulici. Kod njih od tada završavaju oborinske vode, srećom ne i fekalne, vjerojatno od cijeloga naselja.

– Jasno nam je da je prikopčano još podosta toga i tražimo rasterećen­je jer je nemoguće da tolika količina vode uporno ulazi u naš šaht čak i nakon što kiša prestane padati – govori nam ona te dodaje da vatrogasci iz šahta ispumpavaj­u vodu po nekoliko sati.

Problema s kojim se suočavaju stanovnici Grdenića 4 i 4a svjesni su članovi Mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti, koji su više puta slali dopise mjerodavni­m institucij­ama kako bi se situacija riješila, no nikakav odgovor nisu dobili.

– Živimo u vlazi i strahu hoćemo li se utopiti kad navre sljedeća bujica dok budemo spavali – ogorčena je Ana Nakić, koja u stanu živi s 14-godišnjom kćeri. Ona se zbog svega noću boji spavati.

Da stvar bude gora, uredno plaćaju režije za slivne vode, koje im završavaju u domovima. Nemaju puno koristi ni od pričuve jer pojedini stanari s gornjih katova zgrade nemaju sluha za njihove probleme.

– Kao rješenje, umjesto novca od pričuve, nude nam da napišemo skupi projekt. Ne shvaćaju da voda natapa temelje i da bi se cijela zgrada jednog dana mogla urušiti – upozorava Ana Nakić, kao i ostatak njezinih susjeda iz suterena. Neki od njih, zbog svega, već su zauvijek napustili Hrvatsku.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANA NAKIĆ: U petak nam se dogodila druga poplava u deset dana
ANA NAKIĆ: U petak nam se dogodila druga poplava u deset dana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia