Večernji list - Hrvatska

Predstavlj­en plan djelovanja civilne zaštite u Županiji

- Vedran Balen

Plan djelovanja civilne zaštite koju je izradila tvrtka “IN konzalting” iz Slavonskog Broda predstavlj­en je u velikoj vijećnici županijske uprave u nazočnosti župana Danijela Marušića i njegova zamjenika Stjepana Bošnjakovi­ća. Dokument sadrži sve vitalne informacij­e koje će operativni­m postrojbam­a civilne zaštite omogućiti lakše postupanje i djelovanje. Predstavio ga je Ivan Nožina iz IN konzalting­a, ističući kako je plan usklađen sa Zakonom o sustavu civilne zaštite i zakonom o njegovim izmjenama, koji propisuje i da su jedinice lokalne samouprave dužne donijeti planove djelovanja civilne zaštite na temelju procjene rizika od velikih nesreća za područje te jedinice.

Sam sadržaj plana djelovanja Civilne zaštite jedinica lokalne samouprave propisan je pravilniko­m o nositeljim­a, sadržaju i postupcima izrade planskih dokumenata u civilnoj zaštiti te načinu informiran­ja javnosti u postupku njihovog donošenja.

Velika novina su i web gis karte koje su sastavni dio plana, a s pomoću njih se na jednostava­n i interaktiv­an način može doći do svih vitalnih informacij­a koje su potrebne za brzo djelovanje prilikom potencijal­nih ugroza. U njima su sadržani podaci i informacij­e o prometnica­ma, potencijal­nim uzročnicim­a katastrofa, taktičko- tehnički i logistički podaci, područja potencijal­nih ugroza prema različitim procjenama i još mnogo toga što bi u ovakvim situacijam­a trebalo uvelike olakšati posao žurnim službama.

 ??  ?? Plan je izradila tvrtka “IN konzalting” iz Slavonskog Broda i predstavlj­en je u velikoj vijećnici županijske uprave u nazočnosti župana Danijela Marušića i njegova zamjenika Stjepana Bošnjakovi­ća
Plan je izradila tvrtka “IN konzalting” iz Slavonskog Broda i predstavlj­en je u velikoj vijećnici županijske uprave u nazočnosti župana Danijela Marušića i njegova zamjenika Stjepana Bošnjakovi­ća

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia