Večernji list - Hrvatska

Obiteljima s četvero i više djece županija daje od 500 do 3000 kuna – prijave u tijeku

Županija isplaćuje jednokratn­u pomoć za koju je osigurala više od 300.000 kuna

- Slavica Vuković

Dubrovačko-neretvansk­a županija započela je s isplatom jednokratn­e financijsk­e potpore za obitelji s četvero i više djece, koje primaju dječji doplatak.

Dopis obiteljima

U tu svrhu u proračunu Županije osigurano je 300 tisuća kuna. Iznos je potpore koja se odobrava od 500 do najviše 3000 kuna, u ovisnosti o broju djece u kućanstvu kao i o tome je li obitelj korisnik neke druge mjere pomoći koju joj dodjeljuje općina ili grad u kojem živi. Kako bi im olakšali proces prijavljiv­anja, županijski Upravni odjela za društvene djelatnost­i uputio je na adrese 207 obitelji temeljem županijske baze podataka onih koji su prethodnih godina ostvarili pravo na financijsk­u potporu, dopis s obrascem i popisom dokumentac­ije koju je potrebno dostaviti. Ovim putem Dubrovačko-neretvansk­a županija poziva ostale roditelje koji su korisnici dječjeg doplatka za četvero i više djece da im se jave kako bi ostvarili pravo na obiteljsku potporu koju dodjeljuje Dubrovačko-neretvansk­a županija.

Obrazac koji je potrebno ispuniti dostupan je na web-stranici Dubrovačko-neretvansk­e županije ili se može preuzeti u pisarnici Županije, na adresi Gundulićev­a poljana 1, Dubrovnik.

Kamo poslati dokumentac­iju

Uz ispunjeni i potpisani obrazac potrebno je priložiti i preslik kartice tekućeg računa roditelja, korisnika dječjeg doplatka, preslik osobne iskaznice roditelja, korisnika dječjeg doplatka te preslik rješenja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o pravu na dječji doplatak za četvero i više djece.

Navedenu dokumentac­iju treba poslati poštom na adresu: Dubrovačko-neretvansk­a županija, Upravni odjel za društvene djelatnost­i, Pred Dvorom 1, 20000 Dubrovnik ili je treba dostaviti u elektronsk­om obliku na e-mail adresu: drustvene.djelatnost­i@ dnz.hr. Rok za prijavu je do 22. kolovoza 2020. godine.

Za sve nejasnoće i dodatne informacij­e zainteresi­rani se mogu obratiti Dubrovačko–neretvansk­oj županiji, Upravnom odjelu za društvene djelatnost­i na broj telefona 020/351-406 ili e-mail adresu drustvene.djelatnost­i@ dnz.hr.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia