Večernji list - Hrvatska

Edukacija liječnika iz domova zdravlja za rad na novoj dijagnosti­čkoj opremi

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA Projekt Dostupnije primarne zdravstven­e zaštite vrijedan gotovo 27 milijuna kuna

- Suzana Lepan Štefančić

U sklopu projekta “Dostupnija primarna zdravstven­a zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije” provedena je edukacija liječnika za rad na UZV i color doppleru. Čitav projekt vrijedan je gotovo 27 milijuna kuna, a provodio se na području Osječko-baranjske županije tijekom protekle dvije godine.

Najnovija tehnologij­a

Projektom, koji za cilj ima poboljšanj­e pristupa kvalitetno­j zdravstven­oj zaštiti u udaljeniji­m područjima Osječko-baranjske županije, nabavljena je i najmoderni­ja dijagnosti­čko-medicinska oprema. Kako je riječ o najnovijoj tehnologij­i opreme i činjenici da je ona u nekim ambulantam­a prvi put u upotrebi, ukazala se potreba edukacije liječnika koji će je koristiti u svakodnevn­om radu. Educirano je ukupno 15 liječnika Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, a koji su nakon provedene edukacije dobili ovlakoje štenja za samostalno obavljanje ultrazvučn­e dijagnosti­ke. Edukaciju ukupne vrijednost­i 165.000 kuna proveo je Medicinski fakultet u Osijeku, nakon su liječnici iz Osijeka, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca i Našica osposoblje­ni za pružanje još bolje medicinske njege svojim korisnicim­a.

U sklopu ovog projekta isporučena je medicinsko-tehnička i dijagnosti­čko-terapijska oprema, kako bi se omogućilo više dijagnosti­čkih i terapeutsk­ih postupaka i tako smanjio pritisak na jedine dvije bolnice u našoj županiji. Nadalje, infrastruk­turnim radovima poboljšani su uvjeti u šest domova zdravlja – u Osijeku, Našicama, Đakovu, Donjem Miholjcu, Belom Manastiru i Valpovu. U Domu zdravlja u Osijeku je osiguran pristup osobama s invalidite­tom ugradnjom dizala u tri zdravstven­e stanice.

Novi Dom zdravlja

Gradi se i nova zgrada Doma zdravlja Našice, uz postojeću, a prostirat će se na 410 metara četvorne površine. Uz te građevinsk­e radove, kao i novu opremu, ukupna ulaganja u Dom zdravlja u Našicama u sklopu projekta Dostupnije primarne zdravstven­e zaštite na području Osječko-baranjske županije iznose 7,5 milijuna kuna.

 ??  ?? Liječnici iz Osijeka, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca i Našica osposoblje­ni su za pružanje još bolje medicinske njege svojim korisnicim­a
Liječnici iz Osijeka, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca i Našica osposoblje­ni su za pružanje još bolje medicinske njege svojim korisnicim­a
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia