Večernji list - Hrvatska

Obnovljene ceste, sagrađeno reciklažno dvorište...

-

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća 22. srpnja je obilježen Dan općine Sunja i blagdan njihove nebeske zaštitnice sv. Marije Magdalene, a svečanoj je sjednici nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Suradnja Općine Sunja i Sisačko-moslavačke županije je jako dobra, složili su se općinski načelnik Grga Dragičević i župan.

– Veliki Vukovar je dobio sve. Mali Vukovar, odnosno Sunja i ovo područje nažalost nije vrednovano na isti način. Možda su oni koji su glasniji dobili više. Mi nastojimo, sukladno svojim mogućnosti­ma, napraviti određene stvari. U prošloj je godini zajednički­m radom napravljen­o zaista puno. Obnovili smo prometnice za gotovo tri milijuna kuna. Jedan od najvećih projekata je energetska obnova Osnovne škole Sunja u vrijednost­i od gotovo četiri milijuna i 700 tisuća kuna. Sve su to stvari kojima nastojimo stvoriti kvalitetni­je uvjete u ovom području – rekao je Žinić.

Govoreći o realiziran­im projektima, načelnik Općine Sunja Grga Dragičević istaknuo je kako su, kao i svaka općinska vlast, ambiciozni i imaju velike planove, no ograničava­ju ih proračunsk­a sredstva pa stoga traže i druge načine financiran­ja.

– Završili smo reciklažno dvorište vrijedno osam milijuna kuna, u ponedjelja­k smo dobili uporabnu dozvolu i uskoro ćemo ga otvoriti. Pri kraju je gradnja mrtvačnice vrijedna oko 3,5 milijuna kuna – nabrojio je neke projekte načelnik Dragičević.

Uz Dan općine posvećena je i obnovljena crkva sv. Marije Magdalene.

 ??  ?? Svečana sjednica Vijeća održana u skladu s propisanim protuepide­mijskim mjerama
Svečana sjednica Vijeća održana u skladu s propisanim protuepide­mijskim mjerama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia