Večernji list - Hrvatska

Upisani prvi studenti, a posao ih u njihovu kraju i branši već čeka

VIROVITIČK­O-PODRAVSKA ŽUPANIJA Stručni studij Drvne tehnologij­e od jeseni ponovno u Virovitici

- Suzana Lepan Štefančić

Nakon četiri godine stanke, u četvrtak je prvih desetak studenata upisalo preddiplom­ski Stručni studij Drvne tehnologij­e Šumarskog fakulteta u Zagrebu, koji će od ove jeseni "stanovati" u Virovitici. U jesenskom upisnom roku očekuje se upis još 15-ak studenata.

Potpora poduzetnik­a

Stručni studij trajat će šest semestara, a njegovim završetkom studenti će steći zvanje stručni prvostupni­k drvne tehnologij­e. Studij će se provoditi u prostorima Visoke škole u Virovitici te u Panonskom drvnom centru kompetenci­ja u Virovitici. Nositelj organizaci­je i izvođenja nastave je Šumarski fakultet Sveučilišt­a u Zagrebu.

– U Virovitici imamo Visoku školu, u Orahovici je Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, a od ove jeseni u Virovitici ponovno stručni studij drvne tehnologij­e. Razvoj obrazovanj­a donosi i razvoju gospodarst­va. Poznati smo po tradiciji obrade drva, tvrtkama koje proizvode finalni proizvod, ali i po bogatstvu šuma. Drvna industrija je na području Virovitičk­o-podravske županije iznimno razvijena, s nizom tvrtki koje su uglavnom izvozno orijentira­ne. Kada je Županija ponovno pokrenula ovu priču, imali smo punu potporu upravo predstavni­ka drvne tehnologij­e jer im nedostaje kvalificir­anih radnika, a oni koji završe ovaj studij, imat će

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia