Večernji list - Hrvatska

Evo tko će dobiti javna priznanja

- Kada je Županija ponovno pokrenula ovu priču, punu su nam potporu pružili upravo predstavni­ci drvne tehnologij­e jer im nedostaje kvalificir­anih radnika, ističe župan Igor Andrović

siguran posao u drvnoj branši – podcrtao je virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović.

Istaknuo je kako Virovitica ima idealne uvjete za studiranje - na jednome mjestu, u krugu od stotinu metara, nalazi se i Visoka škola u Virovitici, Stručni studij drvne tehnologij­e, Studentski dom i Studentski restoran Škola.

Prodekan za međunarodn­u suradnju Šumarskog fakulteta u Zagrebu Vjekoslav Živković istaknuo je kako se nada da će akademska godina, koja počinje na jesen, biti "normalna".

Održavanje nastave

– Mi ćemo na jesen početi sa Stručnim studijem, ali vidjet ćemo, kao i uostalom i ostali studiji, kako ćemo održavati nastavu, hoće li to biti "normalno" ili u skladu s epidemiolo­škim mjerama, "na daljinu". Ovo je redoviti studij, na kojem se nastava održava cijeli semestar. Od 2016. godine nismo u Virovitici upisivali studente, činili smo to samo u Zagrebu, a od ove jeseni ćemo ih uz Viroviticu, imati i u Vinkovcima – zaključio je prodekan Živković. Župan Igor Andrović donio je Odluku o dobitnicim­a javnih priznanja Virovitičk­opodravske županije, a koja će se dobitnicim­a dodijeliti za Dan županije. Povelju zahvalnost­i dobit će Berislav Martinčevi­ć (postumno), Društvo psihologa VPŽ-a, Mato Bubaš, Srednja škola Stjepana Ivšića u Orahovici, Slatinski informativ­ni centar, Razvojna agencija VTA, Vatrogasna zajednica pokrajine Tirol i Sanja Sudar.

VRIJEDAN MILIJUN KUNA

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia