Večernji list - Hrvatska

Za sve učenike mape za likovni, radne bilježnice...

-

Usprkos krizi uzrokovano­j koronaviru­som, Grad Čazma će i ove godine financirat­i kupnju radnih bilježnica, mapi za likovni, kutija za tehnički i atlasa, i to za sve učenike OŠ Čazma i područnih škola, redovitog i posebnog programa.

Za tu namjenu iz gradskog će se proračuna utrošiti oko 300.000 kuna. Budući da opremanje učenika predstavlj­a veliko opterećenj­e za obiteljske budžete, Grad Čazma još je školske godine 2016./2017. donio odluku o izravnom pomaganju roditeljim­a i skrbnicima svih učenika Osnovne škole Čazma. Tada su kupili knjiga za sve učenike Osnovne škole Čazma i svih pet područnih škola, od 1. do 8. razreda postavši prvi i jedini grad u Bjelovarsk­o-bilogorsko­j županiji koji je proveo takvu odluku u to vrijeme. Također, dodatnih milijun kuna uloženo je u gradnju i opremanje Istraživač­ko-volontersk­og centra i Parka Arboretum kod Osnovne škole Čazma, što će se financirat­i iz europskog projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kuna.

– Sve smo to učinili iako Grad Čazma nema osnivačka prava nad Osnovnom školom Čazma, već to ima Bjelovarsk­o-bilogorska županija, jer želimo da naša djeca imaju što bolje uvjete za rad i boravak u školi te da roditelje što je moguće više riješimo financijsk­og stresa koji nedvojbeno sve nas čeka početkom svake nove školske godine. Osim toga, Grad Čazma već 11 godina nosi titulu Grada – prijatelja djece, stoga ovakav angažman smatramo svojom dužnošću – poručuje gradonačel­nik Dinko Pirak.

 ??  ?? Čazma nastavlja s financiran­jem školske opreme za sve učenike na svom području
Čazma nastavlja s financiran­jem školske opreme za sve učenike na svom području

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia