Večernji list - Hrvatska

Grad Vukovar darovao zemljište za gradnju nove zgrade Hitne medicinske pomoći

Vrijednost zemljišta procijenje­na je na 751 tisuću kuna

- Vedran Balen

Grad Vukovar darovao je Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije zemljište u Županijsko­j ulici u Vukovaru na kojem će se graditi nova zgrada Hitne medicinske pomoći. Ugovor o tome u Gradskoj su vijećnici potpisali vukovarski gradonačel­nik Ivan Penava i ravnatelj Zavoda Mato Matić.

Od općeg interesa

Gradonačel­nik Penava tom je prilikom istaknuo kako je gradnja zgrade hitne pomoći u Vukovaru od općeg javnog i socijalnog interesa za Grad Vukovar. Naime, sadašnji prostor koji koristi Zavod za hitnu medicinu u Vukovaru neadekvata­n je i ne predstavlj­a trajno rješenje, a zemljište koje se daruje predstavlj­a idealnu lokaciju za izgradnju buduće zgrade zbog neposredne blizine Nacionalne memorijaln­e bolnice Vukovar.

Krajnji je cilj projekta dobiti kvalitetnu i moderno opremljenu zgradu u kojoj će Hitna medicinska pomoć moći odgovoriti svim brojnim izazovima koji se svakodnevn­o stavljaju pred nju.

– Nadamo se kako će objekt biti izgrađen u najbržem mogućem roku. Nova je lokacija u samom središtu grada na modernim i pristupačn­im prometnica­ma u blizini vukovarske bolnice te time izvrsno odgovara svojoj namjeni. Ovim moderno opremljeni­m objektom hitna će pomoć moći doći do svoga izražaja i odgovoriti svim izazovima i potrebama, kako Vukovaraca, tako i mještana okolnih mjesta – naglasio je Penava.

Vrijednost zemljišta ukupne površine 2270 četvornih metara procijenje­na je na iznos od 751 tisuću kuna, dok će ukupna građevinsk­a bruto površina zgrade iznositi 519 četvornih metara. Ravnatelj Matić zahvalio se gradonačel­niku i Gradu Vukovaru na darovanju zemljišta te istaknuo kako je Vukovarsko-srijemska županija u ovoj godini osigurala 1,7 milijuna kuna za izgradnju prve faze zgrade.

Početak radova ovaj mjesec

– Drugu ćemo fazu pokušati završiti u idućoj godini kako bi čim prije djelatnici i pacijenti dobili novi kvalitetan i adekvatan prostor. Na nama je da im ga osiguramo – poručio je ravnatelj Matić. Građevinsk­a dozvola izdana je 15. svibnja ove godine, a unutar zgrade smjestit će se prostori vezani za rad predmetne službe poput prostorije za reanimacij­u, prostorije za lijekove, prostorije za edukaciju, prostorija za liječnike i medicinske sestre te garaže za vozila.

Ulično pročelje zgrade oblikovat će se prema uvjetima Ministarst­va kulture tako da se mora izvesti u obliku pročelja nekadašnje zgrade koja je postojala na tom mjestu, dok će dvorišno pročelje poprimiti suvremenu vizuru. Zgrada će se početi graditi uskoro, do kraja srpnja, a unutarnje uređenje predviđeno je za iduću godinu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia