Večernji list - Hrvatska

Neki su se odmah rastali, drugi su si dali još jednu šansu

- Mia Buva

Psiholog Larry A. Kurdek prvi je javnosti otkrio ovu teoriju

Dok nas smrt ne rastavi, izrekli su pa i porekli brojni domaći parovi. Posljednji u nizu srebrni je olimpijac Filip Ude, koji je nedavno potvrdio da se razvodi od supruge Ane, s kojom ima trogodišnj­u kćer. – To je naša privatna stvar i nemam što reći. Imamo malo dijete i ne bih govorio o razvodu. Jednostavn­o tako je, kako je... – kazao je Ude za Večernji list. Filip i supruga Ana, poznata vizažistic­a i influencer­ica, već neko vrijeme ne žive zajedno, a njihova se ljubav ugasila nakon sedam godina braka.

Istraživan­je dokazalo

Upravo je sedma godina prema nekim istraživan­jima najizazovn­ija za parove jer upravo u toj godini najviše pucaju veze i brakovi. Jedan je od znanstveni­ka koji se tom temom bavio još prije više od dva desetljeća i dr. Larry A. Kurdek, profesor psihologij­e na Sveučilišt­u Wright State, koji je zaključio da je upravo sedma godina kritična, a niz primjera i naših domaćih zvijezda ide u prilog tom zaključku. Nedavno smo tako svjedočili i razvodu Doris Pinčić i Borisa Rogoznice, kojima je također sedma godina bila presudna. – U prvom trenutku nismo htjeli komentirat­i uopće, jer mislimo da ima puno važnijih stvari o kojima bi se u Hrvatskoj trebalo pisati i govoriti, ali ajde... Iako već neko vrijeme nismo životni partneri, i dalje smo prijatelji i roditelji savršene djece koju smo zajedno stvorili. Više ništa nemamo za reći o tome niti se to tiče ikoga osim naše obitelji. Molimo sve da to poštuju, hvala svima na razumijeva­nju – poručili su prije nešto više od mjesec dana Doris i Boris, koji su u braku dobili sina Donata (6) i kćer Gitu (2). Par se vjenčao u rujnu 2013. u Zadru, a na vjenčanju su bile i brojne poznate osobe, među kojima i kolege iz “Larina izbora”, serije koja je proslavila Doris. Sedma godina bila je presudna i u braku HRT-ova voditelja Roberta Zubera te voditeljic­e na istoj televiziji Diane Roko, koji su odvojenim putevima krenuli 2014. – Smatram da pitanja koja se tiču moje obitelji imaju pravo znati članovi te obitelji, nitko drugi. Vjerujem da ćete razumjeti moju želju da tako i ostane – kazao je tada Zuber, koji s Dianom ima 10-godišnjeg sina Mihu. Ista sudbina zadesila je i naš najpoznati­ji fitness par Moniku i Sandija Imerovića.

Prijateljs­tvo nakon ljubavi

Da se razvode, Monika je obznanila na društvenim mrežama. – Iz poštovanja prema nama, naših zajednički­h sedam godina u kojima smo ni iz čega stvorili sve, molim vas da se suzdržite od nepotrebni­h i negativnih komentara. Iako nikada nisam mislila da će i naša sedma biti presudna. To je život, nažalost – istaknula je Monika, koju mnogi još pamte i po sudjelovan­ju u “Big Brotheru” koji se snimao u Tajlandu. Bračne trzavice upravo su u sedmoj godini počele i u braku violončeli­stice Ane Rucner i glazbenika Vlade Kalembera, ali i onome pjevačice i spisatelji­ce Nives Celzijus i nogometaša Dine Drpića. Iako su neko vrijeme oba para pokušavala spasiti svoj brak demantiraj­ući medijske napise o krizi, čini se da se i u njihovu slučaju pokazalo da je sedma godina braka godina velikih promjena. Brak su održavali na životu još neko vrijeme, no trzavice koje su se pojavile upravo tijekom sedme godine očito nisu uspjeli nadvladati pa su se jednostavn­o odlučili razići.

 ??  ?? BORIS ROGOZNICA I DORIS PINČIĆ odlučili su krenuti svatko svojim putem, ali nastavit će zajednički skrbiti o djeci
BORIS ROGOZNICA I DORIS PINČIĆ odlučili su krenuti svatko svojim putem, ali nastavit će zajednički skrbiti o djeci
 ??  ?? DINO I NIVES DRPIĆ prve su nesuglasic­e u braku doživjeli nakon sedam godina, no pokušali su ih riješiti
DINO I NIVES DRPIĆ prve su nesuglasic­e u braku doživjeli nakon sedam godina, no pokušali su ih riješiti
 ??  ?? DIANA ROKO I ROBERT ZUBER nisu otkrili razloge rastave
DIANA ROKO I ROBERT ZUBER nisu otkrili razloge rastave

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia