Večernji list - Hrvatska

Tražit će ekshumacij­u Vučkovića

-

i španjolski premijer Pedro Sanchez rekao da ona nije opravdana. Zatim je i francuski premijer Jean Castex savjetovao svojim građanima da ne putuju u Kataloniju.

U Iranu najteže dosad

Jedna od zemalja koje su na početku epidemije imale velike probleme s nekontroli­ranim izbijanjem koronaviru­sa bio je Iran. Pa iako se činilo da je situacija u toj zemlji pod kontrolom, Teheran je jučer priopćio da je u posljednja 24 sata zabilježio najsmrtono­sniji dan: umrlo je 235 ljudi. Jučer je i bjeloruski predsjedni­k Aleksandar Lukašenko objavio da je prebolio koronaviru­s, bez simptoma. – Danas se susrećete s čovjekom koji je uspio stojećki preživjeti COVID-19. Liječnici su to jučer zaključili. Asimptomat­ski – kazao je Lukašenko kojeg u kolovozu očekuju predsjedni­čki izbori na kojima, nakon duljeg vremena, ima ozbiljnu konkurenci­ju.

Branimir Glavaš najavio je novu kaznenu prijavu za ratni zločin protiv Krunoslava Fehira, a inzistirat će i na ekshumacij­i tijela Čedomira Vučkovića, ubijenog u Osijeku 1991. Riječ je o tzv. slučaju Garaža, za koji se sudi upravo Branimiru Glavašu. Glavaševi su odvjetnici lani podnijeli kaznenu prijavu protiv Fehira i priložili vještačenj­e po kojem Vučkovića nije usmrtila kiselina, već hici koje je ispalio Fehir. No DORH ju je nedavno odbacio. Novu prijavu Glavaševi će odvjetnici podnijeti tužiteljst­vu u Hrvatskoj i u Srbiji.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia