Večernji list - Hrvatska

Travolta odbacio scijentolo­giju

Nakon smrti supruge Kelly Preston, glumac je spreman na promjene

- Ivana Carević

Prijatelji Johna Travolte i neki bivši članovi Scijentolo­ške crkve povjerili su medijima da slavni glumac više ne želi biti dio te vjerske zajednice. Njegovi prijatelji tvrde kako je to dao naslutiti i u poruci u kojoj je objavio da mu je preminula supruga Kelly Preston.

Podrška liječnicim­a

Opraštajuć­i se od voljene supruge koja se godinama borila s rakom, Travolta je zahvalio medicinsko­m osoblju Centra za rak M.D. Anderson koje je pomagalo Kelly pri kemoterapi­ji. Taj dio poruke bivšim članovima Scijentolo­ške crkve otkrio je da se glumac odmaknuo od te kontroverz­ne religije koja svojim članovima ne dopušta liječenje kemoterapi­jom i zračenjem.

– Izjava o zahvali medicinsko­m osoblju bila je nedvosmisl­ena. Pokazuje da se Travolta odmaknuo od scijentolo­gije – rekao je za Daily Mail bivši član te zajednice Jeffrey Augustine. Istaknuo je kako je L. Ron Hubbard, osnivač Scijentolo­ške crkve, bio žestoki protivnik kemoterapi­je i zato se divi Travolti što nije uskratio supruzi medicinsku pomoć i napravio je sve da joj pomogne te nije dopustio da scijentolo­gija bude kriva za njezinu smrt. Scijentolo­ška crkva ima brojne sljedbenik­e u Hollywoodu, a o postulatim­a te vjere uglavnom su svjedočili bivši članovi zajednice koji su otkrivali što se sve od njih tražilo dok su bilinjezin­i članovi. Travolta je postao član Scijentolo­ške crkve 70-ih godina, a sa suprugom Kelly vjenčao ga je 1991. godine scijentolo­ški svećenik. Jedan detalj o tome koliko je predano živio uvjerenja te religije medijima je ispričala San Domingo, snaha opernog pjevača Placida Dominga,

koja je bivša članica te vjerske zajednice.

Prije 11 godina, Travoltin sin Jett preminuo je tijekom njihova odmora na Bahamima i tada su mediji pisali da je glumac, slijedeći scijentolo­ško vjerovanje, pokušao vratiti Jettov duh u njegovo tijelo.

 ??  ??
 ??  ?? PONOSNA GLUMICA
PONOSNA GLUMICA
 ??  ?? SRETNA VREMENA John Travolta s obitelji u vrijeme dok se njegova supruga liječila
SRETNA VREMENA John Travolta s obitelji u vrijeme dok se njegova supruga liječila

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia