Večernji list - Hrvatska

Mogu li NBA igrači toliko dugo apstinirat­i od seksa?

- Dražen Brajdić

Kao što to nerijetko biva, najlajavij­i NBA novinar Stephen A. Smith na putu je da opet bude u pravu. Taj samoljubiv­i i narcisoidn­i ESPN-ov suradnik ne tako davno postavio je pitanje hoće li NBA igrači, ovako izolirani, moći bez seksa i hoće li neki od njih prekršiti pravilo izolacije koje kaže da ne smije biti kontakta s vanjskim svijetom.

– Zar mislite da će NBA igrači, naviknuti na njih, moći biti tri mjeseca bez svojih žena i djevojaka? Ja vam kažem, netko će apstinenci­ju od seksa prekinuti već nakon tri tjedna.

NBA čelnicima nije se tada svidjelo to pitanje, a mnogi su mu odgovarali da je riječ o jako dobro plaćenim profesiona­lcima koji će moći dva-tri mjeseca kontrolira­ti libido. No, slučaj Clippera Loua Williamsa tu je temu opet doveo na dnevni red.

Žude za tjelesnim užicima

Naime, Disneyev resort u Orlandu – svojevrsnu NBA karantenu – Williams je napustio radi sprovoda dobrog obiteljsko­g prijatelja, ali je u svojoj rodnoj Atlanti navečer svratio do striptiz-bara Magic City. Bez obzira na to što on tvrdi da u taj lokal nije otišao zato što mu je divljao testostero­n i što u to vrijeme nije ni bilo plesačica, već zato što se ondje i dobro jede, Williams sada “služi kaznu” od 10 dana karantene odnosno zabrane svih aktivnosti, zatvoren u hotelskoj sobi u koju mu dostavljaj­u hranu. Nepromišlj­enost “Sweet Loua” vratila je na dnevni red pitanje seksa i potrebe za njim. Dakako, odlazak u barove u kojima djevojke nage plešu oko šipke ili vam kao od majke rođene sjede u krilu, ali ih ne smijete dodirivati, ne znači automatski i konzumacij­u seksa, ali oslikavaju žudnju imanentnu svakom muškarcu u punoj snazi, a kako onda ne bi vrhunskom sportašu.

A riječ je o tjelesnim tipovima koji, dijelom i zbog života na granici boli pri svojim spartanski­m treninzima, više žude i za tjelesnim užicima.

A da su američki NBA košarkaši, pogotovo oni tamnoputi, svojevrsni seksualni strojevi sugerira i podatak specijaliz­iranog portala za takve teme, i to o broju djece koju su u svojim “pohodima” ostavile neke od velikih igračkih zvijezda. Neslužbeni rekorder je Calvin Murphy, član Košarkaške kuće slavnih, koji ima 14 djece s devet žena, a samo jedna mama za “double-double” (popularni izraz u NBA ligi za dvoznamenk­asti učinak u dvije statističk­e kategorije) nedostaje i Shawnu Kempu koji ima 11 djece s devet žena. Da su kondomi jeftiniji od alimentaci­je kao da je zaboravio i aktualni centar LA Lakersa Dwight Howard za kojeg se priča da ima osmero djece s osam žena. Za sve njih, sa svojih sedmero djece s četiri dame, slavni Bull Scottie Pippen je pravi amater, a njegov i Kukočev suigrač Jason Caffey poseban je slučaj. Naime, svojedobno je na osam dana završio u zatvoru jer nije platio alimentaci­ju za jedno od svoje desetero djece. Kenny Anderson, suigrač jedne druge hrvatske košarkaške legende (Dražena Petrovića), ima pak sedmero djece s pet žena. Zbog takva stila života i naglašene potrebe za seksom, NBA košarkaši (pa tako i igrači američkog nogometa i bejzbolaši) postali su mete dama koje su tu vrstu usluga spremne pružiti. Bilo radi poboljšanj­a osobnog standarda ili pak zadovoljst­va. Uz one žene koje u tim interakcij­ama vide priliku i za izvlačenje novca kojekakvim ucjenama, ima i onih kojima je vođenje ljubavi s NBA igračima jednostavn­o užitak, a čini se i pitanje osobnog prestiža. A jedna takva je i nedavno “umirovljen­a” pornoglumi­ca, danas 48-godišnja Lisa Ann. U razgovoru za muški časopis “Gentleman’s Quaterly” (GQ) dotična je ispričala da obožava tijela mladića od 19-20 godina, pa tako i seks s njima, i da zbog toga pažljivo prati NBA draft da vidi “svježe meso” koje stiže na scenu. Nakon toga kreće u akciju i tijekom njihovih gostovanja u New Yorku, u kojem živi, pokušava im dati do znanja da im je na raspolagan­ju uz svu moguću diskreciju.

Ta dama bujna poprsja, svojevrsna hodajuća encikloped­ija seksa, iznijela je zanimljivu priču o životnom stilu NBA igrača. Naime, tvrdi da su odlasci u striptiz-barove i za vrhunske sportaše bili najnormaln­ija stvar sve dok Mike Tyson početkom 90-ih nije optužen za silovanje te je završio u zatvoru. Kada se vidjelo koliku poslovnu štetu takvo što može izazvati – a Tyson je zbog te gluposti izgubio tri godine života i više od stotinu milijuna dolara – agenti NBA igrača počeli su sami dogovarati seksualne aranžmane za svoje klijente. A dotični bi potom uživali u kontrolira­nim uvjetima odnosno na privatnim zabavama na kojima nije dopušten

 ??  ?? LOU WILLIAMS je kamp napustio radi sprovoda obiteljsko­g prijatelja, ali je završio u striptiz-baru
LOU WILLIAMS je kamp napustio radi sprovoda obiteljsko­g prijatelja, ali je završio u striptiz-baru
 ??  ?? U DISNEYEVU RESORTU U ORLANDU svojevrsna je NBA karantena u kojoj nisu dopušteni posjeti igračima
U DISNEYEVU RESORTU U ORLANDU svojevrsna je NBA karantena u kojoj nisu dopušteni posjeti igračima
 ??  ?? DWIGHT HOWARD centar LA Lakersa navodno ima osmero djece s osam žena
DWIGHT HOWARD centar LA Lakersa navodno ima osmero djece s osam žena
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia