Večernji list - Hrvatska

Slijedi novo ukrajinsko suparništv­o s Darijem Srnom

-

Ognjen Vukojević bit će u nadolazećo­j sezoni, kao i nekada u igračkim danima, veliki suparnik s legendarni­m kapetanom vatrenih Darijem Srnom, koji je nedavno imenovan za sportskog direktora najtrofejn­ijega ukrajinsko­g kluba Šahtara. Njihov prvi obračun dogodit će se 25. kolovoza u Ukrajinsko­m superkupu.

Šahtar je branitelj naslova prvaka u Ukrajini, a kijevski Dinamo osvajač je nacionalno­ga Kupa. sada trpjeti?

– Neće, i izbornik Dalić pokazao je razumijeva­nje za moju odluku. Moja zadaća u sljedećem razdoblju je praćenje češke reprezenta­cije, s kojom ćemo se susresti na Europskom prvenstvu, dakle za to ima još vremena. A skautski posao u Dalićevu stožeru obavljaju još i Ivica Olić, Dražen Ladić i Nikola Jerkan – pojašnjava Vukojević. U kijevskom Dinamu proveo je sedam godina, skupio je više od 200 nastupa, osvojio pet trofeja: dva Superkupa (2009., 2011.), Ukrajinski

kup (2014.) i prvenstvo (2009.). Sve godine boravka u Kijevu, u kojima je Šahtar drmao ukrajinski­m nogometom, suparnik mu je bio novi šef, slavni Rumunj Mircea Lucescu.

Bunt navijača prema Lucescuu

– Bez obzira na to što smo bili suparnici, naš odnos oduvijek je bio korektan, pun respekta. Lucescu je odlučio ostati u Kijevu, premda se pojavio bunt naših navijača protiv njega, no vjerujem da će se ta situacija s vremenom izgladiti i da će ga navijači prihvatiti. Lucescu je doista trener svjetske klase, vodio je niz velikih klubova (Inter, Galatasara­y, Beşiktaş, Zenit, nap.a.), bio je izbornik reprezenta­cija Rumunjske i Turske, ima ogromno znanje i iskustvo. Raditi s njim bit će mi velika čast i zadovoljst­vo, naravno, i velika škola, te će mi to iskustvo biti neprocjenj­ivo u građenju trenerske karijere – zaključio je Ognjen Vukojević, koji je i jučerašnji dan proveo u društvu novoga šefa. Dinamo iz Kijevs najpopular­niji je ukrajinski nogometni klub s 15 naslova prvaka, ali Šahtar je bio prvak u posljednje četiri sezone, iako je igrao izvan Donjecka. Lucescu, koji je sa Šahtarom osvojio čak 22 trofeja, s kijevskim Dinamom krenut će od trećega pretkola Lige prvaka. Do ove sezone, u kojoj je Dinamo zaostao za Šahtarom čak 23 boda, igrač Kijevljana bio je naš igrač Josip Pivarić, kojemu je istekao ugovor.

 ??  ?? SVESTRAN Bjelovarac je izbornik vrste U-20, Dalićev skaut i pomoćni trener u kijevskom Dinamu
SVESTRAN Bjelovarac je izbornik vrste U-20, Dalićev skaut i pomoćni trener u kijevskom Dinamu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia