Večernji list - Hrvatska

Bilić ušao u elitno društvo pa krenuo u kupovinu, želi Vidu

- Katarina Kušec

Iako su nogometni zaljubljen­ici strepili nad ovom sezonom jer nisu znali hoće li se, gdje i kada nastaviti nakon pauze zbog pandemije koronaviru­sa, sada mogu i odahnuti jer u većini liga sezona je uspješno završena.

A kako to biva ljeti, s krajem prvenstava dolaze nove brige – prijelazni rok i transferi nogometaša.

Gorgon u novom klubu?

Alexander Gorgon naigrao se u Rijeci. U momčadi je od 2016. godine, a sada možda odlazi. Poljski mediji prenose kako je ofenzivac Rijeke blizu prelaska u Pogon Szczecin. Nagađa se kako mu je Pogon spreman ponuditi dobar ugovor i time ga nagovoriti na transfer jer njihovi igrači prosječno zarađuju od 180.000 do 240.000 eura po sezoni, a na odmet nije ni činjenica da govori poljski jezik i neće se morati dugo privikavat­i. Trenutačna vrijednost po Transferma­rktu mu je 1,3 milijuna eura, a važeći ugovor ima do 2023. godine. Manchester United pak prati Gabriela Magalhaesa, stopera Lillea i bivšeg igrača Dinama. Osim Crvenih vragova prate ga Everton, Napoli i PSG. United bi ga doveo kao dodatak svojoj obrani, a mogao bi ga koštati oko 22 milijuna eura. Inače, Gabriel je prije dvije godine bio u Dinamu. U zagrebačko­m klubu nisu ni pomislili otkupiti njegov ugovor od Lillea jer je za prvu momčad nastupio samo jednom.

Novi angažman nazire se i Marku Pjaci. Naime, novi-stari prvoligaš Benevento, koji se iz Serie B upravo vratio u najjači rang talijansko­g nogometa, želi hrvatskog napadača. Tako piše talijanski stručnjak za transfere Gianluca di Marzio.

Filippo Inzaghi kao trener uveo je ovaj klub u prvu ligu, a sada od njega želi napraviti hit Serie A.

U nadolazeće­m razdoblju trebao bi potpisati ugovor s bivšim napadačem Chelseaja, Loïcom Rémyjem, a već ranije osiguran je potpis stopera Monaca, Kamila Glika.

Kada smo već kod novopečeni­h prvoligaša, treba spomenuti i West Bromwich Albion. Klub s Otoka pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića izborio je elitni razred engleskog nogometa i odmah krenuo u šoping za novu sezonu.

Kovač želi Haidaru

Kako javlja The Guardian, WBA prati Kelechija Iheanacha iz Leicester Cityja te Mohameda Simakana, 20-godišnjeg stopera Strasbourg­a. Iheanacha bi Bilić volio dovesti na posudbu iz Leicestera, a Simakana bi bio spreman platiti oko 15 milijuna eura, no za istog igrača zainteresi­rani su puno veći klubovi, poput Milana i Monaca.

Osim njih dvoje sve se više priča i o tome kako bi put Premiershi­pa mogao i Domagoj Vida. Stoper Bešiktaša i hrvatski reprezenta­tivac, mogao bi tako iz Turske u Englesku. Kako je došao u novi klub – Monaco, Niko Kovač sastavlja momčad za novu sezonu. Leipzigov veznjak Amadou Haidara velika je želja kluba iz Kneževine, piše francuski Foot Mercato. Haidara s njemačkim klubom ima ugovor do 2023., ali ga Monaco želi dovesti već ovo ljeto.

Poljski mediji prenose kako je ofenzivac Rijeke Alexander Gorgon blizu prelaska u Pogon Szczecin

 ??  ?? SLAVEN BILIĆ prati Kelechija Iheanacha iz Leicester Cityja te Mohameda Simakana, stopera Strasbourg­a
SLAVEN BILIĆ prati Kelechija Iheanacha iz Leicester Cityja te Mohameda Simakana, stopera Strasbourg­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia