Večernji list - Hrvatska

Mi smo favoriti, ali oni su prošli mjesec pokazali više od nas

-

Nakon pobjede od 2:1 u prijateljs­kom dvoboju protiv Švicarske, hrvatsku nogometnu reprezenta­ciju očekuje utakmica sa Švedskom u Ligi nacija (nedjelja, 20.45 sati), a najavio ju je Bruno Petković. – Pobjeda nam daje dozu poleta. Isprobali smo neke nove igrače, to sam donedavno bio i ja, i stvarno su se svi pokazali u odličnom svjetlu – prisjetio se Švicarske pa se osvrnuo na svoju spremu:

– Gledajući svoju statistiku unatrag, ja nisam nikad bio klasični igrač koji samo gleda gol i svoju statistiku, uvijek sam bio timski igrač. Moje igre trebale bi biti gledane i kroz statistiku rezultata moje momčadi. Nisam briljirao na početku sezone, nisu golovi toliki problem, vjerujem da sam u nekim utakmicama bio koristan momčadi. Siguran sam da sam u dobrom ritmu i da mogu pokazati više.

Odgovorio je i na pitanje što misli o novoj konkurenci­ji u liku Ante Budimira?

– Svaka zdrava konkurenci­ja izrazito je poticajna za sve, tako da nema ništa negativno u konkurenci­ji, samim time što je odličan igrač, ali i izrazita osoba. Odigrao je stvarno odličnu utakmicu, posebno jer posljednji­h dana nije trenirao. Sretan sam, svaki jako dobar konkurent i mene će gurati da dam više. Prokomenti­rao je i sljedeće protivnike: – Nismo još ušli u dublju analizu suparnika, no riječ je o kvalitetno­j momčadi koja je imala odlične rezultate. Pokazali su možda i više od nas, koji smo prošli mjesec “zakazali” na ta dva gostovanja. Po kvaliteti mi bismo trebali biti favoriti, ali na nama je da to pokažemo na terenu. Ako odigramo maksimalno, mislim da bismo trebali pobijediti. Utakmicu je najavio i Filip Uremović: – Švedska je dobra, jaka, skandinavs­ka momčad, puno trče, a i u posljednje vrijeme pokazuju jako dobru razinu nogometa. Očekuje nas teška utakmica – rekao je Uremović pa se osvrnuo i na prisutnost navijača i njihovu pomoć unatoč pandemiji koronaviru­sa:

– S navijačima je puno lakše igrati, utakmica u St. Gallenu pokazala je da te tri utakmice igramo doma jer su se mogli čuti samo naši navijači.

 ??  ?? PETKOVIĆ zna da je Švedska kvalitetna, ali vjeruje u pobjedu vatrenih
PETKOVIĆ zna da je Švedska kvalitetna, ali vjeruje u pobjedu vatrenih

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia