Večernji list - Hrvatska

Mate: Razina igre nam je dobra, nadamo se pobjedi

Roland Garros Pavić i Soares u novom GS finalu Slijedi sraz bivših europskih prvaka

-

Udružili su snage u lipnju prošle godine, nešto vremena trebalo im je da se pronađu, odnosno “kliknu”, kako je to danas uobičajeno reći, a sada žanju uspjehe te suradnje.

I, naravno, velikog rada. Splićanin Mate Pavić (27) i Brazilac Bruno Soares (38) u kratkom su vremenu, u nešto više od mjesec dana, u drugom Grand Slam finalu parova. US Open su osvojili, a sada im se, nakon devet Grand Slam pobjeda u nizu, prilika za novi trijumf pruža u finalu Roland Garrosa. U međuvremen­u su Hrvat i Brazilac lani osvojili i naslov u Šangaju, a odigrali su i finale u Stockholmu. No pravi uzlet doživjeli su ove godine, nakon petomjeseč­ne stanke zbog koronaviru­sa. U Parizu igraju s puno samopouzda­nja koje je polufinaln­om pobjedom nad Kolumbijci­ma Cabalom i Farahom, dvostrukim Grand Slam pobjednici­ma, dodatno učvršćeno. Danas ih očekuju branitelji naslova u Bulonjskoj šumi, Nijemci Kevin Krawietz i Andreas Mies. – Odigrali smo protiv Kolumbijac­a odličan meč, razina igre nam je jako dobra. Sretni smo i zadovoljni i veselimo se finalu, nadamo se još

Drugo kolo hrvatskoga vaterpolsk­og prvenstva rasteglo se u dva dana, u subotu će jedan od zanimljivi­jih dvoboja biti onaj Mladosti i POŠK-a u Splitu (19.30). Sraz je to bivših europskih prvaka, a žapci na gostovanje idu s najboljim pojedincem Sportskog društva Mladost u 2019., svojim vratarom i kapetanom Ivanom Marcelićem. Ostali parovi: Mornar – Solaris (18), Galeb – Jadran (19.30).

Soares u finalu će igrati protiv Nijemaca Kevina Krawietza i Andreasa Miesa s kojima su se dosad sastali jedanput

jednoj pobjedi – poručio je Pavić, a njegov 11 godina stariji partner Soares pridodao je:

– Nama je najvažnije da sačuvamo energiju i samopouzda­nje koje imamo. Finalni meč uvijek je težak, nadam se da ćemo se znati nositi s pritiskom.

Pavić i Soares s Nijemcima su se dosad sastali samo jedanput, lani

u Cincinnati­ju, i pobijedili (7:6 (2), 4:6, 10:7).

– Mate i Bruno imaju izvrsnu kemiju, igraju jako dobro i u njihovoj igri nema rupa – kazao je Mies (30) starija polovica njemačkog tima. Za ovog drugog, Krawietza (28), čulo se u travnju ove godine kada je stanku na turnirima iskoristio za posao na uređivanju polica u jednom supermarke­tu.

 ??  ?? VATERPOLO
VATERPOLO
 ??  ?? PAVIĆ i partner mu
PAVIĆ i partner mu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia