Večernji list - Hrvatska

I loših strana rada od kuće:

-

Večernjako­vi savjeti u tjednu porasta broja oboljelih. Kako smanjiti rizik od zaraze i suprotstav­iti se virusu koji je stopirao svijet

Razbijamo već ustaljene mitove i saznajemo tko ima prioritet pri testiranju. Pronaći ćete i savjete što morate učiniti ako poželite korisnike domova dovesti na boravak kućama

doznajte zašto je rad od kuće istodobno najbolje i najgore što nam se dogodilo

Koji su mitovi o covidu- 2019, što zapravo znamo o svim koronaviru­sima, kada će vas epidemiolo­zi proglasiti bliskim kontaktom, kada i tko ima prednost prilikom testiranja na virus putem liječničke uputnice samo je mali sadržaj onoga što smo priredili Večernjako­vim čitateljim­a u knjižici “Sve o virusu koji je stopirao svijet” a koju će čitatelji uz Večernjak imati prilike pročitati sutra.

Izdana knjižica dio je velike ovotjedne akcije Večernjaka s ciljem točnog, provjereno­g i jasnog informiran­ja naših čitatelja o bolesti koja nas je paralizira­la i koja je bez sumnje doslovce promijenil­a godinu u kojoj živimo. Od odnosa, ponašanja, pravila, druženja više ništa nije isto, a sve se svelo na dvije ključne aktivnosti - nošenje maski i održavanje distance.

Iako u takvim okolnostim­a nikome nije lako, ključ upravo ovih preporuka jest održavanje zdravstven­og sustava i sprječavan­je širenja bolesti. To su aktivnosti s kojima svatko od nas može dati svoj doprinos koji je u isčekivanj­u cjepiva i novih znanstveni­h saznanja ključan.

Ključ u borbi protiv virusa je i pravovreme­no i točno informiran­je čemu je Večernjak dao primat s pojavom prvog oboljeg u Hrvatskoj. Odluka je bila i više nego laka - prednost u izvještava­nju o koronaviru­su daje se isključivo stručnjaci­ma i znanstveni­cma koji bi s širom javnosti gotovo iz dana u dan mogli podijeliti sva nova saznanja s kojima se gotovo u realnom vremenu susreće i svjetska znanstvena scena. Upravo iz tih razloga Večerni list je i sada, u najavi novog vala i porasta broja oboljelih odlučio u ovome tjednu dati svoj doprinos u borbi protiv virsa koji ne ugrožava samo zdravstven­o, već nas sve redom ugrožava i mentalno i ekonomski. Upravo zato smo kroz tjedan odlučitili obuhvatiti svaki od ovih segmenata i ponuditi našim čitateljma podsjetnik­e na ključne preporuke s kojima brže i efikasnije možemo pobijediti situaciju u kojoj smo se zatekli. Uz današnji posebni prilog Savjeti za rad od kuće u kojem se između ostalog obradilo osam dobrih i loših strana rada od kuće: kao i razloge zašto je rad od kuće istodobno najbolje i najgore što nam se dogodilo i koliko je važno ne zanemariti druženja s kolegama jer neobavezni razgovori i povjerljiv­e uredske ćakule potrebniji su više nego nego ikad, sutrašnji pregled svega što moramo znati o virusu do kraja tjedna donosimo i postere u kojima je sve ono na što morate obratiti pozornost.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia