Večernji list - Hrvatska

Markuš kaže da brojne komentare na profilu ne odobrava

- (Danijel Prerad)

U komentarim­a na Facebooku kutinskog dogradonač­elnika Damira Markuša, koji je na parlamenta­rnim izborima nastupio na listi Domovinsko­g pokreta, nalaze se i pozivi na likvidacij­u premijera Plenkovića, spaljivanj­e Katarine Peović, pa čak i poziv na ponovno otvaranje Golog otoka za Vladu i neistomišl­jenike, otkrile su „Novosti“. Markuš je bio prijatelj napadača s Markova trga, Danijela Bezuka, a zajedno s njegovim stricem sudjelovao je u obrani Vukovara. Za Večernji list rekao je da spomenute komentare ne podržava.

– Ne, takvo što ne odobravam. Često ne vidim sve komentare, vjerujem kao i mnogi, jednostavn­o ne stignem. Svi koji pišu ili javno govore, odgovaraju za to što su napisali, svatko za sebe. One koji su to napisali treba i pitati što su time mislili – rekao nam je Markuš.

– Od onih koji su poznavali Danijela, nećete čuti lošu riječ o njemu. Danijelov stric Zdravko Bezuk je junak Domovinsko­g rata. Poginuo je u bitkama za Vukovar kao dragovolja­c HOS-a, bili smo zajedno. Danijelov otac je od samih početaka bio u obrani RH. Tragediju koja se dogodila nitko nije mogao predvidjet­i – napominje Markuš koji smatra da je Danijel bio nezadovolj­an stanjem u našoj domovini.

– Od nekažanjav­anja i neprocesui­ranja ratnih zločinaca, ovršenih i blokiranih do gospodarsk­og kriminala i takvih primjera korupcije da ti pamet stane. Kad bi većim dijelom ti teški problemi bili riješeni, mislim da ne bi bilo ni ove tragedije. No, na tome se ne radi – ističe Markuš koji želi brz oporavak ranjenom policajcu te poručuje premijeru Plenkoviću da ne koristi situaciju za prozivanje političkih protivnika, nego da rješava probleme.

 ??  ?? Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a
MJERENJE GLEDANOSTI
Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a MJERENJE GLEDANOSTI

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia