Večernji list - Hrvatska

Ekipa iz Plave zone: Jurimo po stazi i 120 km/h, a uz karting smo postali najbolji frendovi

Neustrašiv­i osnovnoško­lci koji se pripremaju za indoor prvenstvo

- Mateja Ježovita

U timu su Dario Čonkaš, Vinko Jellačić, Karlo Poznanović, Ivan Jurković, Patrik Čudić te Karlo i Teo Posavec, a arena na Velesajmu, kažu, drugi im je dom. Bodre ih i roditelji, braća, sestre

Dva puta tjedno navuku svoja odijela, stave kacige na glavu, sjednu u vozilo i gotovo cijeli sat jure stazama. Unutarnjim do 50 kilometara na sat, vanjskim stazama katkad i do 120, a tek su u osnovnoj školi. Sedam klinaca iz godinu dana stare udruge Plava zona neustrašiv­i su vozači kartinga kojima se, kažu njihovi roditelji, nerijetko dive i stariji, iskusniji ljubitelji tih jurilica. Za nekoliko tjedana, 2. studenoga, čeka ih važna utrka, indoor prvenstvo, i to u areni za karting na Zagrebačko­m velesajmu u kojoj obično treniraju ili, kako ističu, koja im je drugi dom.

Koristan sport

– Priča je zapravo počela prije nekoliko godina. Nas smo šestero roditelja, sada okupljenih u udruzi, s djecom dolazili u arenu i svatko bi zasebno trenirao. Tada su na stazi bili rivali, svađali se, plakali, ljutili..., a danas su najveći prijatelji – govore Nikola Jellačić i Romano Posavec.

Sve se promijenil­o, dodaju, zajednički­m treninzima i osnutkom Plave zone. Na stazi su djeca danas kao jedan; pomažu si, bodre se, savjetuju i međusobno tješe.

– Počeli su se ponašati kao ekipa, što nam je bio jedan od ciljeva. Voljeli bismo uz to popularizi­rati ovaj sport i pokazati drugim roditeljim­a koliko koristi zapravo donosi. Moj je Vinko, primjerice, živo dijete i karting mu je

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia