Večernji list - Hrvatska

‘Razdvojila sam Kumpića od čovjeka s kojim se tukao’

Glumac Božidar Košćak bio je sudionik incidenta u tramvaju

- Ivana Carević//

Glumac Božidar Košćak (71), gledatelji­ma najpoznati­ji kao Kumpić iz legendarne serije ‘Smogovci’, jučer je bio sudionik incidenta u tramvaju. Košćak je jučer u tramvaju napao jednog starijeg gospodina, najprije verbalno, a zatim su se počeli i naguravati, jer nije imao masku na licu. Glumac je upitao zašto nema masku i tu je počelo naguravanj­e, a nama se javila svjedokinj­a ovog incidenta Patricija Toma, koja je prva priskočila i počela razdvajati glumca i gospodina s kojim se posvađao. – Čula sam u jednom trenutku buku i kišobran koji se otvara pa zatvara. Okrenula sam se i vidjela kako šaka glumca Košćaka leti prema starijem gospodinu u sivoj jakni. Vidjela sam da se ostali putnici miču od njih i nitko ne želi pomoći i krenula sam ih razdvojiti. U tom trenutku pridružio mi se i jedan mladić i odmaknuli smo ih jednoga od drugog. Košćak

je imao masku na licu, ali gospodin s kojim je ušao u sukob mu je istrgnuo masku s lica – ispričala nam je Patricija. Dodala je kako su Košćaku i gospodinu s kojim je imao okršaj prišle dvije mlađe osobe i očitale im malu lekciju, upozorile kako bi oni trebali biti uzor mlađima, a ne davati im primjer ovakvim ponašanjem. Na sljedećoj tramvajsko­j stanici glumac je izašao iz tramvaja.

– Taman sam izlazio iz tramvaja kad sam vidio gospodina bez maske. Priupitao sam ga zašto je ne nosi kad je svi mi imamo. Pa nismo mi budale. On je ustao i krenuo me udariti. U naguravanj­u mi je pala maska. Mladi su odmah uskočili i počeli nas razdvajati – rekao je glumac Koščak za 24 sata. Inače, Košćak je nedavno se suočio sa zdravstven­im problemima. Naime, pozlilo mu je dok je bio na kavi i prijatelji su ga odvezli u bolnicu jer su sumnjali da je doživio moždani udar. Liječnici su otklonili tu sumnju i njegov prijatelj liječnik zaključio je kako se radilo o živčanom slomu zbog stresa i obveza koje je imao posljednji­h mjeseci.

 ??  ?? DRŽI SE PRAVILA Glumac poznat po ulozi u ‘Smogovcima’ upozorio je putnika da nosi masku
DRŽI SE PRAVILA Glumac poznat po ulozi u ‘Smogovcima’ upozorio je putnika da nosi masku
 ??  ?? REAKCIJA Patricija Toma prva je priskočila i razdvojila glumca od čovjeka s kojim se svađao
REAKCIJA Patricija Toma prva je priskočila i razdvojila glumca od čovjeka s kojim se svađao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia