Večernji list - Hrvatska

Budimir: Dobro se osjećam; Krama: Imam neke sitne simptome

- Karlo Ledinski

Hrvatski nogometni reprezenta­tivci Ante Budimir i Andrej Kramarić pozitivni su na koronaviru­s. Vijest su potvrdili njihovi klubovi Osasuna i Hoffenheim, a potom i Hrvatski nogometni savez.

Obojica su proteklih 10 dana proveli s hrvatskom reprezenta­cijom, a sva tri testa provedena u to vrijeme bila su im negativna.

– U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje su se Budimir i Kramarić zarazili, no naglašavam­o da su svi igrači i svi članovi stručnog stožera bili negativni na sva tri testiranja na kojima je reprezenta­cija bila tijekom prethodnog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje Synlab. Također, reprezenta­tivci i stručni stožer poštovali su sve propisane epidemiolo­ške mjere. O situaciji su obaviješte­ni i klubovi naših reprezenta­tivaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezenta­cije je u kontaktu i s nadležnom epidemiolo­škom službom RH – rekli su u Hrvatskom nogometnom savezu.

Ostali reprezenta­tivci čekaju

Iako je test pokazao da je pozitivan, Budimir ne osjeća nikakve simptome.

– Vratio sam se s novog testiranja i dobro se osjećam, nemam nikakve simptome. Naravno da nije ugodno kad dođete doma i vidite sto poziva i poruka na mobitelu, znate da se ljudi brinu i odmah vam je dan malo lošiji, ali što se tiče same bolesti, nemam simptome. U utorak sam testiran s reprezenta­cijom i bio sam negativan, a rezultate ovog testa dobio sam u četvrtak. U petak sam se ponovno testirao i sad čekam rezultate, stići će ujutro. Sad sam u izolaciji u hotelu u Pamploni – javio nam se jučer oko podneva hrvatski napadač iz Španjolske.

A onda je u kasnim popodnevni­m satima i Andrej Kramarić saznao da je zaražen.

– Ne znam što da vam kažem, ne znam gdje sam i kako to pokupio. Nemam temperatur­u, a imam tek neke minimalne simptome – kazao je Andrej.

Realno, još bi netko od reprezenta­tivaca mogao biti zaražen. No, uskoro će se sve znati jer klubovi u kojima igraju vatreni svakodnevn­o provode testove.

U identičnoj situaciji poput hrvatskih su i reprezenta­tivci Portugala, koji strahuju od moguće zaraze nakon što se pokazalo da je pozitivan na COVID-19 Cristiano Ronaldo, i to nakon samo jedan dan što je svoje reprezenta­tivne suigrače odveo na večeru.

Zaraženih je u reprezenta­cijama sve više i postavlja se pitanje smislenost­i igranja Lige nacija. Jer, reprezenta­tivci su u ovom ciklusu od 10 dana igrali tri utakmice, promijenil­i barem tri zemlje, bili na nekoliko letova. A sve to iznova čeka ih već za mjesec dana, kada slijedi nova reprezenta­tivna akcija zbog Lige nacija. Klubovi su, naravno, sve nezadovolj­niji jer su igrači izloženi zarazi, no Uefa štiti svoju Ligu nacija i nema razumijeva­nja za stav klubova.

Pozitivan i igrač Osijeka

Nakon reprezenta­tivne stanke, zasad je pozitivan i jedan igrač HNL-a, lijevo krilo Osijeka Merveil Ndockyt, koji se zarazio tijekom okupljanja reprezenta­cije Gane, pa je sad u četrnaesto­dnevnoj izolaciji.

A pitanje je vremena kada će stadioni Prve HNL ponovno zatvoriti svoja vrata jer brojke novozaraže­nih rastu iz dana u dan. Ispada da su čelnici HNS-a bili u pravu kada su početkom sezone zatvorili stadione, no potom su ih, nakon pritiska navijača i klubova, ipak otvorili. Po sadašnjoj situaciji, novo bi zatvaranje bilo jedini logičan potez.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia