Večernji list - Hrvatska

Ne želimo biti čergari, ostajemo u Maksimiru

Čelnici Dinama Zoran Mamić i Krešimir Antolić o aktualnoj situaciji u klubu i momčadi, te o stadionu

- Robert Junaci

Nakon turbulenci­ja u klubu, kada je morao otići Nenad Bjelica, koronakriz­e, smanjivanj­a plaća, pa ovog prijelazno­g roka, čelnici Dinama, član uprave Krešimir Antolić te sportski direktor i trener Zoran Mamić odlučili su s javnosti podijeliti svoja razmišljan­ja o aktualnom stanju u klubu.

Stadion ovisi o gradu

– Iza nas je jedno razdoblje koje je završilo ulaskom skupinu Europske lige. Poslovno stojimo dobro, da sad nekome predamo klub, predali bismo ga s bilancom kakvu nema nitko u Hrvatskoj. Morali smo u određenom trenutku smanjivati ugovore i plaće, ali svi su zaostaci sad vraćeni, i to puno prije nego smo dogovorili s igračima, a sada vraćamo i sve plaće na staro. Da, naravno da ponovno širenje epidemije nosi razne upitnike, ali pripremamo se za razne scenarije, pa i za mjere, bude li potrebno reagirati kao što smo reagirali u ožujku – rekao je član uprave Dinama Krešimir Antolić koji nije pobjegao od pitanja o dovođenju Zorana Mamića na mjesto trenera iako je nepravomoć­no osuđen, iako je dio navijača protiv njega.

– Željeli smo dovesti Matjaža Keka, no on je odustao i najbolje rješenje bio je Zoran koji poznaje

Dinamo, koji je bio tri godine trener, ima 27 trofeja, koji je osvojio naslov prvaka bez ijednog poraza. Naravno da se svi s našim odlukama ne moraju složiti, ali neće nam 200, 300 ili 500 ljudi na parkirališ­tu određivati trenera.

Ionako očajni stadion Maksimir nakon potresa je još gori, sjeverna i južna tribina su zatvorene, a pomak se ne nazire.

– Oko stadiona je status quo. Mi ga sami ne možemo izgraditi, ne zbog novca, našli bismo mi investitor­e, sponzore, kreditne linije... ali zemljište je gradsko i mi bez Grada ne možemo ništa. Ne zbog jednog čovjeka, u Gradskoj skupštini sve su stranke i nitko nije potegnuo pitanje stadiona, a bez te Skupštine mi ne možemo baš ništa. Za stadion od 25.000 mjesta potrebno je 44.000 kvadratnih metara građevinsk­og prostora, a to ima samo Grad, to ima samo Maksimir. A mi ne želimo otići i biti kao čergari po Hrvatskoj ili po Zagrebu i možda se nikad ne vratiti – kazao je među ostalim Antolić.

O sportskim temama govorio je Zoran Mamić, pogotovu je u fokusu prijelazni rok koji je pri kraju.

– Marquinos ne dolazi, to je propalo iako je već sve bilo dogovoreno, radimo na dovođenju Camacha iz lisabonsko­g Sportinga kojeg je portugalsk­i klub kupio od Liverpoola za pet milijuna eura. Željeli smo i Haugea iz Boda, ali su odbili naša tri milijuna pa je onda otišao u Milan. Kontaktira­o sam sportskog direktora Hajduka oko Jaira, ali su oni odbili i prije bilo kakve ponude, nikakve se brojke nisu spominjale iako, koliko znamo, Jairo bi došao. Razmišljal­i smo i o Alenu Haliloviću, ne i o Kristijanu Lovriću. No vratili smo Hajrovića u prvu momčad, vraća se Atiemwen, sve je bliže punom povratku sjajni Dino Perić, doveli smo Kastratija, Jakića i Tolića, a pokušavamo dovesti, osim Camacha, još jednog igrača – iznio je Mamić.

Samo negativni pogledi

No dojam je da je puno igrača prodano ili otišlo na posudbu, da su plavi jako smanjili, pa i oslabili kadar u odnosu na prošlu sezonu.

– Što god da napravimo, nije dobro, sve se tretira negativno. Ako ima 33 igrača, onda je to previše, ako imamo manje, onda nije dovoljno. Osim Olma na zimu, nije otišao nijedan ključni igrač, reprezenta­tivac, za one koji su otišli imamo odgovaraju­će zamjene. A ne možete odmah zamijeniti Olma od 20 milijuna eura igračem za milijun eura iste kvalitete – govorio je Mamić uz puno epiteta o Gorici s kojom Dinamo na “divnom” Maksimiru danas od 15 sati igra derbi dviju momčadi koje dijele prvo mjesto.

 ??  ??
 ??  ?? MAKSIMIR Istočna tribina zatvorena je nakon potresa, ali nema pomaka oko gradnje novog stadiona
MAKSIMIR Istočna tribina zatvorena je nakon potresa, ali nema pomaka oko gradnje novog stadiona

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia