Večernji list - Hrvatska

Utorak 13. 10. 2020.

-

Plenki se prepao. Dobro, ipak se pucalo na Vladu. Sastao se s ministrima i donio odluku o zatvaranju Trga svetog Marka za pučanstvo. U tom trenutku dogodila se drama. Svjedoci kažu da se iz zgrade Vlade RH

Ljudima je dosta korone, a koronu za to baš briga. Ona se širi, mutira i, izgleda, ne namjerava otići. Nekada omiljeni Stožer, koji se prije ljeta proglasio, skupa s Plenkijem, spasitelje­m Hrvatske, sada ostaje sam na braniku svojih represivni­h “preporuka”, koje podržava sve manji broj ljudi. Čekajte, ako je Plenki prije ljeta spasio Hrvatsku s Vilijem i Krešom, znači li to da je sada Hrvatsku upropastio? Ne, izgleda da će dečki preuzeti odgovornos­t samo za dobre trendove u borbi protiv korone. Najnovije “preporuke” Stožera posebno su razveselil­e ugostitelj­e, koji tvrde da će oni biti najveće žrtve korone. Šokantno otkriće u Hrvatskoj! Ne, njegovi autori nisu hrvatski znanstveni­ci, autor tog šokantnog otkrića je ni manje ni više nego naš dobri Plenki, premijer lijepe naše domovine. Naime, Plenki je otkrio da u Hrvatskoj postoji ekstremna desnica! Navodno je ima u svim segmentima društva, u institucij­ama, Saboru, poglavito u medijskom prostoru.

Čak je ekstremnu desnicu otkrio i u liku i tijelu svog dojučerašn­jeg stranačkog kolege Ivana Penave, autora besmrtnog naputka svim građanima koji su nezadovolj­ni radom institucij­a da ne vraćaju ilegalno oružje koje posjeduju. Nevjerojat­no je kako čovjek ne vidi tako neke društvene pojave koje se valjaju ulicama godinama, sve dok mečka ne zaigra i pred njegovim vratima. Tada je, pogađate, najčešće prekasno.

O. K., prešli smo psihološku granicu i u jednom danu registrira­li više od tisuću novozaraže­nih građana. Sreća da nemamo više testova, tko zna koliko bismo psihološki­h granica mogli probiti. Iskustvo nam govori da ovu vijest slijedi niz dodatnih vrlo stručnih “preporuka” Stožera i da će nam život svakodnevn­o biti sve komplicira­niji.

Raspoložen­ja pučanstva dižu tek vijesti da nam je zdravstven­i sustav pred kolapsom i da će nam u borbi protiv korone uskoro ostati samo doktor Pernar. Uglavnom, korona još nije umrla, a ka’ će, ne znamo...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia