Večernji list - Hrvatska

Sjajan derbi lidera, hat-trick čudesnog Marija Gavranović­a

- Piše Robert Junaci

Očekivala se ova utakmica, susret Dinama i Gorice, prije svega jer je Gorica dosad igrala dolično, u Maksimir stigla bodovno izjednačen­a na vrhu naše prvoligašk­e tablice. I vidjeli smo odličnu utakmicu, neizvjesnu, otvorenu, u kojoj je na kraju slavio Dinamo s 3:2. Sva tri pogotka za plave postigao je sjajni Mario Gavranović, od toga su prvi i treći bili prava remek-djela centarfora. U derbi susret prvog i drugog treneri ušli su s nekim izmjenama pa tako u Dinamu nije bilo kapetana Ademija, koji ima lakše istegnuće, a priliku su dobili Franjić i Jakić, neki su se igrači preselili na klupu, a neki su, kao Hajrović, nakon dugo vremena bili u kadru.

U Gorici nije bilo ponajbolje­g igrača Kristijana Lovrića iz nepoznatog razloga. Napomenimo da je službeno potvrđeno da je jedan igrač Gorice bio pozitivan na koronaviru­s i u samoizolac­iji je, a više nema nikakve simptome bolesti.

Obje momčadi krenule su otvoreno, Gorica se nije došla braniti, nego igrati, nadigravat­i se, i bila je opasna, s dobrim izlascima prema Livakoviću. Pokušavao je i Dinamo, ali nije stvarao prave prilike, no onda se lopta slučajno odbila u 27. minuti idealno za Gavranović­a, koji nije odmah pucao, pokušao je zaobići Kahlinu, a onda mu je vratar i kapetan Gorice obranio.

Ubrzo nakon toga Dinamo je poveo, Stojanović je odigrao dugu loptu u 16-erac Gorice, Lauritsen, koji je tamo ostao nakon prekida je glavom spustio na volej Gavranović­u, koji je raspalio i precizno pogodio za vodstvo u 32. minuti. Nastavio je sjajni Gavro svoju seriju pogodaka, ali nije tu i stao, samo četiri minute kasnije pogodio je za 2:0. Kastrati je pokušao ubaciti, sretno mu se odbila lopta i novi ubačaj bio je savršen za Gavranović­a, koji je s metra pogodio i tako preuzeo vrh ljestvice strijelaca u našoj ligi. Bio mu je to šesti pogodak u ovoj sezoni HNL-a.

Do odmora se rezultat nije mijenjao, plavi su otišli put svlačionic­e sa zasluženim 2:0 vodstvom. Odigrali su vrlo kvalitetno poluvrijem­e protiv dobrog suparnika.

U nastavku je ušao Gvardiol umjesto Kastratija, plavi će tako zbog igranja Joška dobiti još 70.000 eura, a Mamić je isprobao igru s tri stopera. I odmah primio pogodak. Ubačaj Gorice nije dohvatio Livaković, a Theophile je spustio loptu Mudrinskom, koji je lako pogodio potpuno praznu mrežu. Gorica se već u 51. vratila u rezultatsk­u ravnotežu, Kalin je dao sjajnu loptu Hamadu, ovaj okrenuo Lauritsena i matirao Livakovića. Imao je potom Mudrinski priliku i u 58. minuti, no pucao je preko vrata. U tim je trenucima Gorica bila bolja, a Dinamo u novoj formaciji 3-5-2 potpuno zbunjen pa je Mamić reagirao i brzo sve vratio na početne postavke, ali s novim figurama.

I odmah se Dinamo vratio u prednost, Gvardiol je probio, odigrao za Oršića, on je pronašao Gavranović­a, koji je majstorski zabio za 3:2 i nakon toga je svoje mjesto prepustio Petkoviću te dobio pljesak malobrojni­h navijača (bilo ih je 780). No pokazalo se da je vraćanje Gavranović­a u klub bio sjajan potez.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, Dinamo je upisao važnu pobjedu te sad sam drži vrh prvoligašk­e karavane i sigurno mirnije ide u susret s Feyenoordo­m na otvaranju Europske lige. No Gorica je bila i dobro upozorenje pred taj susret.

 ??  ?? Danac Lauritsen asistirao je, a Gavranović krasnim volejom pogodio mrežu Gorice za 1:0, a onda dodao još dva pogotka
Danac Lauritsen asistirao je, a Gavranović krasnim volejom pogodio mrežu Gorice za 1:0, a onda dodao još dva pogotka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia