Večernji list - Hrvatska

‘Možda je i bolje da danas Zdravko nije ovdje, čuli biste svašta’

- (slš)

Na samome početku odgođeno je novo suđenje braći Mamić i još petorici, i to zato što je optuženi Damir Vrbanović, umjesto na osječki sud, jučer ujutro otišao na testiranje na COVID u Zagrebu.

– O rezultatim­a ćemo vas izvijestit­i – rekao je na raspravi Vrbanoviće­v branitelj J. Grlić. – To ste mi rekli u petak, danas je ponedjelja­k – komentirao je na to sudac Davor Mitrović. – Nisam Vam to rekao, nego da ima temperatur­u – nastavio je branitelj. Riječ je o postupku u kojemu su spojene druga i treća optužnica protiv Zdravka Mamića.

Dok je u trećoj optužnici sam Zdravko Mamić, u drugoj su i imena brata mu Zorana te sina Marija Mamića, zatim Damira Vrbanovića, Nikkyja Arthura Vuksana, Igora Krote i Sandra Stipančića.

Tamo se ovu sedmoricu tereti za zločinačko udruženje u sklopu kojeg su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Ukupna je šteta nanesena Dinamu, pak, oko 200 milijuna kuna. Zdravku Mamiću sudi se u odsutnosti.

– Naravno da sam se čuo sa Zdravkom i sinoć i jutros. Međutim, možda je i bolje da danas nije ovdje, jer bi onda, prije nego što formalno započne rasprava, čuli svašta – kazao je Veljko Miljević, branitelj Zdravka Mamića. Zoran Mamić je pak pitao sud može li mu se dopustiti da ne dolazi na svaku raspravu.

– Putujem svaki dan ili dva dana u tjednu 600 km, jurim na treninge, što nije ni lako ni zdravo. Što ako se nešto dogodi putem? Imam posao, moram prehraniti obitelj... – kazao je Z. Mamić, no sudac je rekao kako to zakonski nije moguće te mu poručio neka nikamo ne juri.

 ??  ?? ZORAN MAMIĆ tražio je da ne dolazi na svaku raspravu
ZORAN MAMIĆ tražio je da ne dolazi na svaku raspravu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia