Večernji list - Hrvatska

DINAMO JE JEDINI KLUB U SVIJETU KOJI NE ŽELI NAVIJAČE

- Karlo Ledinski

Tata uzme svoje dijete, ogrne mu šal oko vrata, obuče dres omiljenog igrača pa zajedno odu na stadion navijati za voljeni klub. Tako to izgleda u nekom normalnom nogometnom okruženju, ali ne i u Maksimiru, gdje su se ovoga vikenda dogodile zastrašuju­će scene koje su stigle i do Ureda pravobrani­teljice za djecu. Uoči utakmice Prve HNL između Dinama i Gorice ispod sjeverne tribine navijači su snimili kako na ulasku zaštitari klincima od osam-devet godina skidaju tenisice, pa čak im stavljaju ruke u hlače! Kao da su djeca zadnji zločinci, okorjeli huligani koji kod sebe skrivaju baklje. Neki od tih klinaca, sa suzama u očima i prestrašen­i zaštitarsk­om torturom, nakon toga su sa svojim očevima odmah napustili Maksimir.

Kada se video proširio medijima i društvenim mrežama, reagirao je i službeni Dinamo: “Izražavamo žaljenje zbog postupanja pojedinca iz redarske službe koji je bez takve upute kluba, neprofesio­nalno i netaktično te izvan razumne potrebe vršio pregled dječaka. Ispričavam­o se dječaku i njegovim roditeljim­a.”

Klub je tako krivicu prebacio na zaštitarsk­u službu (Klemm Security), no odgovornos­t sa sebe ne može maknuti. Jer, ako nekog plaćaš za njegove usluge, onda mu moraš dati i detaljne upute kako se treba u tom poslu ponašati.

No znakovito je da su takvu torturu prolazili samo navijači sa sjeverne tribine, ne i sa zapadne. Također, zaštitari su navijačima na sjevernoj tribini skidali maske s lica, a na zapadnoj nisu.

Očito prema navijačima sa sjeverne tribine, gdje su vrlo kritički raspoložen­i prema Mamićima, vrijede drugačija pravila. Dinamo se polako opet vraća u ona mračna vremena u kojima je cilj bio potjerati sve navijače sa sjeverne tribine, kada su ljudi iz kluba krojili navijačke “crne liste”.

Nažalost, ispada da je Dinamo jedini klub u svijetu koji vlastite navijače tjera s tribina jer mu samo smetaju. Pogotovo one koji pokažu imalo kritike prema klupskim čelnicima, onima u Maksimiru i u Međugorju.

Klinci koji su uplakani odlazili sa stadiona nakon subotnje torture neće se tako brzo vratiti

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia