Večernji list - Hrvatska

Vrbanović negativan na koronu, morat će na sud

- Suzana Lepan Štefančić // OSIJEK

Suđenje braći Mamić i još petorici u ponedjelja­k je odgođeno i prije nego što je počelo jer se optuženi Damir Vrbanović nije pojavio, što je opravdao odlaskom na testiranje na COVID-19 u Zagrebu. Vrbanović je negativan na koronaviru­s, o čemu je jučer izvijestio i Županijski sud u Osijeku.

Kako je ustvrdio njegov branitelj Janjko Grlić u ponedjelja­k, on je tri dana ranije, dakle u petak, imao povišenu tjelesnu temperatur­u pa ga je liječnica uputila na testiranje. Sudac Davor Mitrović odmah je upozorio da to “za idući put neće biti dovoljno opravdanje”.

Nije trebalo čekati dugo, naime, da se pojave i teorije kako bi Vrbanoviće­v odlazak na testiranje na COVID-19 mogao biti i manevar obrane. Odgođene su, inače, dvije rasprave zakazane za ovaj tjedan, a sljedeća je u ponedjelja­k, kada bi se, ako netko opet ne bude izostao zbog koronaviru­sa ili bojazni od zaraze, optuženici trebali očitovati o krivnji.

A Zdravka Mamića, brata mu Zorana te sina Marija Mamića, zatim Damira Vrbanovića, Nikkyja Arthura Vuksana, Igora Krotu i Sandra Stipančića tereti se za zločinačko udruženje u sklopu kojeg su, u sklopu offshore tvrtki registrira­nih u inozemstvu, iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Ukupna je šteta nanesena Dinamu oko 200 milijuna kuna. Zdravku Mamiću sudi se u odsutnosti, a spojene su u tom postupku druga i treća optužnica protiv njega.

U trećoj je sam, a optužen je da je s računa Dinama u Klagenfurt­u podignuo 2,2 milijuna eura i trošio ih za svoje potrebe. •

 ??  ?? ODGOĐENE su već dvije rasprave zakazane za ovaj tjedan, a sljedeća je u ponedjelja­k
ODGOĐENE su već dvije rasprave zakazane za ovaj tjedan, a sljedeća je u ponedjelja­k

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia