Večernji list - Hrvatska

Veće kazne u Njemačkoj za pedofiliju

-

predsjedat­eljica Vijećem EU. No, bugarski uvjeti Sjevernoj Makedoniji su brojni i prilično tvrdi.

“Nijedan dokument, stav ili izjava EU i europskih institucij­a ne može biti tumačen kao priznanje postojanja posebnog takozvanog ‘makedonsko­g jezika’”, i Bugari u memorandum­u.

Osam zahtjeva Sofije

Osam specifični­h zahtjeva odnosi se na bugarsko tumačenje kako bi trebala u praksi izgledati primjena potpisanog sporazuma o prijateljs­tvu sa Sjevernom Makedonijo­m. Makedonci trebaju pristati na to da u Bugarskoj ne postoji nikakva makedonska manjina. Trebaju se rehabiliti­rati žrtve jugoslaven­skog komunistič­kog režima koje su stradale jer su se izjašnjava­le kao Bugari. A kroz rad zajedničke komisije povjesniča­ra i drugih stručnjaka dvije se vlade trebaju dogovoriti o “ključnim osobama i događajima iz naše zajedničke povijesti do 1944.”.

Reagirajuć­i na niz slučajeva masovnog seksualnog zlostavlja­nja djece u Njemačkoj posljednji­h mjeseci, njemačka vlada jučer je donijela zakon koji predviđa strože kazne i omogućuje efikasniji progon počinitelj­a. Seksualno zlostavlja­nje u budućnosti nazivat će se seksualnim nasiljem nad djecom, a maksimalna zatvorska kazna povećava se s 10 na 15 godina. Za organizira­nu prodaju dječje pornografi­je, prema novom nacrtu zakona, predviđene su zatvorske kazne i do 15 godina.

 ??  ?? BORIS JOHNSON Premijer se zalaže za prekid pregovora
SEKSUALNO NASILJE
BORIS JOHNSON Premijer se zalaže za prekid pregovora SEKSUALNO NASILJE
 ??  ?? ZAEV, MERKEL I BORISOV Lideri Sj, Makedonije, Njemačke i Bugarske na konferenci­ji o Balkanu
ZAEV, MERKEL I BORISOV Lideri Sj, Makedonije, Njemačke i Bugarske na konferenci­ji o Balkanu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia