Večernji list - Hrvatska

ZVIJEZDE DINAMOVE SKUPINE

-

Nikola Vlašić (CSKA, Moskva)

Hrvatski reprezenta­tivac odabrao je sjajan klub, u njemu je dobio pravu priliku, igra na poziciji koja mu najviše odgovara, središnjeg ofenzivnog veznog i najopasnij­i je igrač moskovskog CSKA, koji redovito ili zabija golove ili asistira suigračima za gol. O njemu sve znamo, ali toliko je nepredvidi­v da će ga Rožmanova momčad teško moći zaustaviti. Uostalom, nije jedan od dvojice najvrednij­ih igrača bogatog moskovskog kluba postao slučajno, a sve je bolji i vredniji i u našoj reprezenta­ciji.

Mario Fernandes (CSKA, Moskva)

Možemo spomenuti legendarno­g vratara Akinfejeva, 30-godišnjeg Džagoeva, ali uz Nikolu Vlašića zvijezda je Mario Fernandes, naturalizi­rani Rus rođen u Brazilu kojeg smo zapamtili na Svjetskom prvenstvu. Zabio nam je u produžecim­a četvrtfina­la, ali je pri izvođenju jedanaeste­raca promašio i Hrvatska je otišla u polufinale. I on je vrijedan 22 milijuna eura kao i naš Vlašić. Desni bek moskovskog kluba nije u cvijetu mladosti, ima 30 godina, ali još igra sjajno.

Steven Berghuis (Feyenoord)

Nije najskuplji igrač Feyenoorda, ali je jedan od najvažniji­h. Prošao je nekoliko nizozemski­h klubova pa otišao u engleski Watford, iz kojeg ga je Feyenoord prvo doveo na posudbu, a onda i otkupio za 6,5 milijuna eura. Sad mu je vrijednost 11 milijuna eura, s 28 godina je igrač koji u klubu nosi broj deset iako je po vokaciji desno krilo. Kapetan je momčadi i izuzetno važna karika u sastavu iskusnog trenera Dicka Advocaata i njegova pomoćnika Željka Petrovića.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia