Večernji list - Hrvatska

Luku Modrića i mene stvorio je isti trener – Tomo Bašić!

Damir Kalapač za reprezenta­ciju je nastupio jednom - 19. lipnja 1991. godine

- Tomislav Dasović

Pod egidom “I ja sam bio hrvatski reprezenta­tivac” prisjetit ćemo se nekih nogometaša koji su makar u jednom nastupu bili dio tridesetog­odišnje povijesti najslavnij­e hrvatske sportske momčadi. Jedan od njih je Damir Kalapač (57), kršni Zadranin koji je nekada u Hrvatskoj ligi nosio dresove Zagreba, Segeste i Zadra, a za reprezenta­ciju je nastupio 19. lipnja 1991. godine. Toga dana Hrvatska je u Murskoj Soboti i pobijedila Sloveniju s 1:0 pogotkom Fabijana Komljenovi­ća.

Jerković je bio od riječi

Po čemu pamtite nastup u Murskoj Soboti?, pitali smo Kalapača.

– Po neizmjerno­m ponosu! Hej, čovječe, ja sam u tom trenutku suigrač Zvone Bobana, igram za Hrvatsku, nosim dres sa šahovnicom! Pa za igrača nema većega gušta i časti! Ušao sam u igru deset minuta prije kraja utakmice umjesto Mladena Mladenović­a.

Damir danas živi u rodnom Zadru, zaposlenik je gradske tvrtke koja se bavi održavanje­m sportskih objekata i terena, a imao je zanimljiv nogometni put. Primjerice, njegovi počeci vezani su za istoga trenera koji je otkrio i stvorio Luku Modrića – Tomislava Bašića.

– Ma mene je Tomo Bašić izmislio kao nogometaša! Ja sam, inače, živio blizu stadiona u Stanovima i ondje sam počeo igrati, a trener Bašić o meni se, kao i o drugim igračima, brinuo kao da smo mu sinovi. Imaš pokvaren zub; ajde, popravi ga pa se vrati.

 ??  ?? ZADRANIN KALAPAČ nekada je u Hrvatskoj ligi nosio dresove Zagreba, Segeste i Zadra
ZADRANIN KALAPAČ nekada je u Hrvatskoj ligi nosio dresove Zagreba, Segeste i Zadra
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia