Večernji list - Hrvatska

Pogledajte semafor

-

Prvi put u Hrvatskoj trenerice i treneri koji rade u rukometu imat će mogućnost dodatnog usavršavan­ja u programu koji će provoditi Hrvatska olimpijska akademija (HOA), a koji je usklađen s Rinck Konvencijo­m Europske rukometne federacije (EHF).

Dosad je Hrvatska olimpijska akademija, u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom (HRS), osposobila 650 trenera koji vrijedno rade u rukometu s i te kako odgovaralo – rekao je Kević.

Beşiktaş više nije tako jak

Sljedeći utorak u goste im dolazi Beşiktaş, koji je u prvom kolu u svojoj dvorani izgubio sa čak 18 golova razlike od njemačkog Magdeburga.

– Godinama sam igrao u Turskoj i znam da je Beşiktaş u to vrijeme bio izuzetno jak. Igralo je po devet stranaca, a glavna zvijezda bio je Pribak. Sada nema tako puno stranaca i normalno je da domaći igrači nemaju kvalitetu za povoljan rezultat u susretima s momčadima iz rukometno jakih zemalja. Koliko sam čuo, dvojica najboljih igrača nisu -im igrala, a i naš Buljubašić pozitivan je na koronaviru­s – istaknuo je Kević.

Tko zna u kakvim će sastavima te dvije momčadi dočekati utorak?

– Dobro pitanje. Sljedeće testiranje imamo u petak pa ćemo vidjeti. Rodin i Severac trebali bi se vratiti do susreta s Beşiktaşem, a Mileta i Tomić još moraju biti u samoizolac­iji. Mi igrači se jako čuvamo. Osim odlaska na treninge ili po namirnice u trgovinu, uopće ne izlazimo. Čak smo počeli trenirati u parku, na otvorenom, gdje je mogućnost zaraze manja nego u dvorani. Ovih je dana lijepo vrijeme, ali neće tako biti zauvijek – rekao je Kević.

Dobro, bez obzira na sve, Nexe bi trebao izboriti i drugu pobjedu u skupini?

– Na papiru smo favoriti. Nadam se da ćemo svi ostati zdravi do utorka. Vidite što se dogodilo francuskom Montpellie­ru koji je morao odgoditi svoj susret s Rusima jer ima deset zaraženih igrača. Nažalost, bit će sve više odgođenih utakmica u europskim kupovima – zaključio je Kević. razinom II. ili B licencom u skladu s odredbama EHF-a i HRS-a. Svim rukometnim trenerima i trenericam­a koji budu zadovoljav­ali kriterije za upis u program usavršavan­ja Hrvatske olimpijske akademije bit će omogućeno pohađanje tog programa u trajanju od 304 sata te će nakon uspješno položenih ispita i završnog rada steći III. razinu osposoblje­nosti ili A licencu, usklađenu s odredbama EHF-a.

NOGOMET

Hrvatski kup, 16.finale: Rudar (Labin) – Inter Zaprešić 2:0. Rudar će u osmini finala igrati u gostima kod Oriolika.

KOŠARKA

EuroCup: Joventut (Tomić 14) - Venezia 92:78, Tentino – Cedevita Olimpija (Ukić) 61:51

HT Premijer liga: Zadar – Škrljevo 99:68

RUKOMET

Europska liga, skupina A: Toulouse (Sokolić) – Metalurg (Horvat 1, Marić 2) 33:29, Wisla (Stevanović jedna obrana, Mihić 5, Šušnja 1) – Fevers 32:23;

skupina B: Dinamo Bukurešt (Kuduz 4) – Sporting 25:27, Füchse (Kopljar, Gojun) – Kristianst­ad 30:23. Tatran (trener Goluža) – Nimes 22:28; skupina D: Kadetten – GOG Handbol 29:28, RN Lowen – Trebnje odgođeno, Pelister – Tatabanya odgođeno

TENIS

ATP turnir u Kőlnu, parovi, 1. kolo: Klaasen/McLachlan (JAR/Jap) - Brkić/ Škugor (BiH/Hrv) 6:3, 6:4.

ITF Futures tenisača u Hamburgu, 1. kolo - pojedinačn­o: Ajduković (Hrv) - Henning (Njem) 6:3, 6:2; parovi: Ajduković/Hardt (Hrv/Dom) - Baez/ Izquerdo (Arg/Špa) 6:3, 6:2. (af)

ATLETIKA

Pojedinačn­o i ekipno prvenstvo Hrvatske u trailu - naslov u muškoj konkurenci­ji osvojio je Eldin Hodžić koji je stazu 56,5 kilometara savladao za 5:56:22, drugi je bio Marin Mandekić sa 6:13:13, a treći Darko Rogina sa 6:14:31. Naslov u ženskoj konkurenci­ji osvojila je Nikolin Šustić Stanković kojoj je za svladavanj­e ove zahtjevne staze trebalo 6:48:45, druga je bila Lana Ostojić sa 7:10:32, a treća Maja Bonačić sa 7:35:48. Ekipni prvaci su Alba u muškoj, te Sljeme u ženskoj konkurenci­ji.

BICIKLIZAM

Ovoga se utorka dogodilo da su dva žitelja susjedne nam države pobijedila na dvije različite Grand Tour utrke u biciklizmu. Jan Tratnik je osvojio “kraljevsku”, 16. etapu Gira, dok je Primož Roglić slavio na prvoj etapi Vuelte.To da su dvojica sunarodnja­ka osvojila etapu na isti dan na dvije različite Grand Tour utrke nije se dogodilo od 1978. godine.

A licenca moguća i kod nas

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia