Večernji list - Hrvatska

Dobili smo semafore, a sad nam je prioritet obnova Doma zdravlja

Za rješavanje problema opasnih prometnih točaka u Španskom borili su se tri i pol godine

- Mateja Ježovita

Molili su, za neke i prosvjedov­ali, ali borba se isplatila. Špančani su u proteklih godinu dana na potezu od početka do kraja Ulice Antuna Šoljana dobili četiri nova semafora, a tri su obnovljena. Problemati­čan je bio taj pravac, objašnjava Hrvoje Hrestak, vijećnik Mjesnog odbora Špansko – jug, jer njime idu djeca u školu, roditelji neke vode u vrtić, a mnogo je i drugih pješaka te biciklista. S obzirom na to da riječ o oko dva kilometra dugoj i ravnoj cesti, bilo je, kaže, hitno potrebno montiranje naprava za usporavanj­e prometa jer su nerijetki prebrzom vožnjom izazivali nesreće i dovodili u opasnost i sebe i druge.

A ostali uspornici

– Tri i pol godine zalagali smo se za postavljan­je semafora. Posebice na križanju Šoljanove i Ulice Marije Radić, gdje je, prema podacima Policijske uprave Črnomerec, mjesečno bilo sedam nesreća – kaže Hrestak. Prvi je semafor, na križanju Šoljanove i Ulice hrvatskih branitelja, postavljen lani, nakon što je na stotine Zagrepčana izišlo na ulice i prosvjedov­alo u akciji “Za bolji život u Španskom”. A što se još od tada promijenil­o?

– Novi je semafor postavljen i zahvaljuju­ći peticiji koju su roditelji učenika OŠ Ante Kovačića, želeći da im djeca budu sigurnija, potpisali još prije četiri godine. Njihovo je strpljenje donijelo i spas jer su ga ljetos napokon i dobili na križanju Šoljanove, Rešetarove

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia