Večernji list - Hrvatska

Predsjedni­čke izbore u SAD-u pratit će uživo sve do jutra

-

Jaka i potkovana novinarska imena unutarnje i vanjske politike N1 televizije, voditelji Hrvoje Krešić i Ivana Dragičević, ove će godine gledatelje uživo voditi kroz izbornu noć američkih predsjedni­čkih izbora. Prvi utorak u studenome rezerviran je za odluku građana Sjedinjeni­h Američkih Država, koji će odlučivati o novom predsjedni­ku, a naše gledatelje će ovaj duo povesti u cjelonoćnu analizu rezultata uživo.

– Odlučili smo se na to iako su COVID vremena. Zaista jako pazimo na sve članove redakcije i goste – započinje Ivana, izvršna producenti­ca međunarodn­ih sadržaja N1 televizije, pripominju­ći da imaju kapaciteta i prostora napraviti pravu izbornu noć. – Nakon završetka Pressinga u 21 sat počinje emisija i trajat će do jutra, kada je preuzima Tihomir Ladišić u „Novom danu“. Sad još ne bih otkrivala goste, ali bit će ih jako puno – iz Hrvatske, inozemstva ... – opisuje nam I. Dragičević dodajući da će to biti kolaž intervjua s relevantni­m ljudima, među kojima i s CNN-ovom reporterko­m Sarom Sidner koja se bavi rasnim odnosima u Americi, Johnom Boltonom, bivšim savjetniko­m Donalda Trumpa za nacionalnu sigurnost, ali i sinom Martina Luthera Kinga, istoimenim odvjetniko­m i zagovornik­om ljudskih prava.

– Koncept je takav da ćemo imati studijski dio i sugovornik­e u Americi. Okolnosti nam, nažalost, nisu dopustile da šaljemo reportere u Ameriku, ali naravno uključivat će se naši kolege s CNN-a – objašnjava nam iskusna voditeljic­a, a njezin kolega Hrvoje se nadovezuje.

– Ako već pratimo sve iz dana u dan vezano za hrvatsku politiku i imamo izbornu noć vezanu za Hrvatsku, onda ćemo pratiti i američke izbore kako to treba raditi pravi ozbiljan news kanal – veli Krešić i dodaje: – Ivana i ja imamo već dugogodišn­je iskustvo izvještava­nja o vanjskopol­itičkim, unutar n j o političkim temama ...To nam je veliki gušt i nešto što nas jako zanima. Tako da smo spojili ugodno s korisnim i u jednom trenutku se upitali: „Zašto mi to ne bismo napravili?“Bit će to otprilike 10-12 sati programa. Cijelu noć Ivana i ja ćemo provesti skupa u studiju, a u cik zore sve preuzima Tihomir Ladišić u emisiji “Novi dan”.

 ??  ?? VODITELJSK­I DUO
Novinari Ivana Dragičević i Hrvoje Krešić gledatelje će voditi kroz izbornu noć. Bit će ukupno 10-12 sati programa, a u cik zore s programom nastavlja njihov kolega Tihomir Ladišić u emisiji ‘Novi dan’
VODITELJSK­I DUO Novinari Ivana Dragičević i Hrvoje Krešić gledatelje će voditi kroz izbornu noć. Bit će ukupno 10-12 sati programa, a u cik zore s programom nastavlja njihov kolega Tihomir Ladišić u emisiji ‘Novi dan’
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia