Večernji list - Hrvatska

U Sarajevu svečano zatvorene Igre mladih

-

Sarajevo je prvi put bilo domaćin velike međunarodn­e završnice Sportskih igara mladih, održane od 20. do 24. listopada. Prvi je to put da Split nije ugostio najbolje sastave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovin­e i Srbije, no postojao je za to poseban razlog – obilježava­nje 10. obljetnice Sportskih igara mladih u BiH.

– Ponosim se svojom ekipom, velika je stvar što smo i ove godine održali tradiciju i uspjeli završiti natjecanje. Zahvalan sam ljudima u Sarajevu na organizaci­ji međunarodn­e završnice, uvjeti su bili odlični, ali vjerujem da ćemo se dogodine ponovno družiti u Splitu – rekao je Zdravko Marić, idejni začetnik Igara.

Cilj je te manifestac­ije da budući naraštaji kroz sport upoznaju sebe i druge, steknu samopouzda­nje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život. Na međunarodn­oj završnici u Sarajevu okupili su se prvaci svojih zemalja u svih 10 sportskih disciplina, pod ovogodišnj­im geslom “Zajedno kao jedan tim”. U svim sportskim disciplina­ma u sustavu Igara zabilježen je ove godine porast broja prijava.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestac­ija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale brojne svjetske institucij­e, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

Igre su dosad okupile više od dva milijuna djece i mladih, a ova je godina ponovno bila rekordna po broju sudionika, s više od 70 tisuća natjecatel­ja samo u Hrvatskoj.

 ??  ?? POD GESLOM “Zajedno kao jedan tim” mladi naraštaji kroz sport upoznaju sebe i druge
POD GESLOM “Zajedno kao jedan tim” mladi naraštaji kroz sport upoznaju sebe i druge

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia