Večernji list - Hrvatska

Ni nakon 13 golova Talant me nije osobno pohvalio...

- Damir Mrvec

Igor Karačić, hrvatski rukometni reprezenta­tivac, postigao je za Kielce 13 pogodaka u elitnoj skupini Lige prvaka protiv francuskog PSG-a (35:33). Ukupno je uputio 15 udaraca i imao je samo dva promašaja.

– Ne sjećam se da sam na jednoj utakmici postigao tako puno pogodaka. Tko zna, možda jesam. Nisam vam ja od statistike – rekao je Karačić.

Karačić je nadmašio hrvatski rekord. Naime, do njegovih 13 pogodaka rekorder po broju postignuti­h pogodaka na jednoj utakmici Lige prvaka držao je Zlatko Horvat, koji je 2018. u Szegedu postigao 12 pogodaka.

Bilo i NBA poteza

– Moram priznati da mi je od prve minute krenulo. A znate kako je, kad te krene, onda obično ne stane. Igrali smo atomski rukomet, obrane u ovoj utakmici nisu bili važne, nego napadi. Na kraju smo imali manji broj pogrešaka i malo veći broj obrana vratara i to je presudilo – kaže Igor.

Što vam je nakon utakmice rekao trener Talant Dušebajev?

– Baš ništa. Nakon svake utakmice čestita svim igračima i to je to. Ne daje posebne pohvale pojedincim­a – rekao je Igor.

Na utakmici je bilo puno atraktivni­h poteza, pogodaka, a Igorov posljednji bio je pravo malo remek-djelo.

– Krenuo sam s lijevog vanjskog prema sredini, skočio, “letio” nekoliko sekundi i postigao pogodak. Istina, bilo je baš puno NBA košarkaški­h poteza – rekao je Igor.

Kakve su ambicije Kielcea ove sezone?

– Ciljevi su kod Dušebajeva uvijek visoki. Vjerujem da želi na sam vrh, znači osvajanje Lige prvaka. Rekao je uoči sezone da konačno ima roster koji ga zadovoljav­a i mislim da možemo do kraja. Srećom, koronaviru­s nije nas nimalo poremetio. Nemamo nijednog zaraženog igrača, ali imamo nekoliko ozlijeđeni­h – Kuleš, Olejniczak, Thastarsso­n – istaknuo je naš reprezenta­tivac.

U Porto po pobjedu

Kakva je situacija u Poljskoj s pandemijom?

– Većina utakmica domaćeg prvenstva ne igra se jer po klubovima ima jako puno zaraženih igrača. Poljska je na crvenoj listi i mislim da ovaj vikend kreće sa zatvaranje­m svih ugostitelj­skih objekata. Nažalost, situacija nije dobra kao ni u većini europskih zemalja. Mi bismo trebali sljedeći tjedan u Porto, koji je u ovom kolu uzeo bod Vardaru u Skoplju. Prošle godine Kielce je tamo izgubilo i, ako želimo zadržati vrh tablice, moramo i tamo ići na pobjedu. Neće biti lako, ali vjerujem da imamo kvalitetu za osvajanje oba boda – misli Karačić.

Nakon susreta s Portom slijedi stanka zbog reprezenta­tivnih akcija. Hrvatska ne igra kvalifikac­ije za Europsko prvenstvo, ali igra EHF Europski kup. Najprije ćemo u goste Slovačkoj 4. studenoga, a onda bi tri dana kasnije trebali igrati u Osijeku protiv Mađara.

– Uvijek mi je drago kada se okuplja reprezenta­cija. No bojim se hoće li se do tada te utakmice i igrati. Evo, u slovačkoj prestaju sva sportska natjecanja zbog krize uvjetovane koronaviru­som. Zato nisam siguran hoće li se dozvoliti igranje utakmice u Bratislavi – zaključio je Igor Karačić.

 ??  ?? IGOR KARAČIĆ Kakva utakmica našeg rukometaša protiv PSG-a u Ligi prvaka! Postigao je 13 pogodaka uz dva promašaja
IGOR KARAČIĆ Kakva utakmica našeg rukometaša protiv PSG-a u Ligi prvaka! Postigao je 13 pogodaka uz dva promašaja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia