Večernji list - Hrvatska

Lemo je nova Skoko, rijetko kad se prevarim

Miroslav Pavlaković, trener u streljačko­m klubu Mladost, najavljuje velike stvari

- Damir Mrvec

Hrvatski akademski streljački klub Mladost jedan je od najtrofejn­ijih streljački­h klubova i godinama postiže sjajne rezultatew. U dugogodišn­joj povijesti klub ima iskustvo u stvaranju vrhunskih sportaša i sportskih rezultata. Iz toga kluba pod vodstvom trenera Miroslava Pavlaković­a izašla je jedna od najboljih hrvatskih sportašica Suzana Skoko, sportašica Hrvatske 1993. godine, kao i Suzana Cimbal Špirelja, koje su bile sudionice Olimpijski­h igara, nositeljic­e svjetskih i europskih

IN MEMORIAN

medalja, kako pojedinačn­ih tako i u sastavu ekipa. Tanja Bubanović svjetska je juniorska rekorderka u samostrelu match, Estera Herceg osvajačica brončane medalje 2020. godine u miksu (sada je članica SD Končar Zagreb 1786), a ove godine istaknule su se Dorotea Antolić i Iva Lemo.

– Strijelci našeg kluba osvajali su prva mjesta državnim rekordima koji su i danas važeći. Primjerice, državni rekord kadetkinja iz 2009., koji je i danas na snazi. Iako u teškim uvjetima, s plaćom trenera s pola radnog vremena, u posljednje dvije godine postižemo i dalje sjajne rezultate s mlađim kategorija­ma. Tako su naše kadetkinje prvakinje Hrvatske u serijskoj zračnoj pušci pet godina zaredom – kaže Miroslav Pavlaković.

U ovoj sezoni kadetkinje (Iva Lemo, Margita Frančiškov­ić, Lucia Gudeljević) osvojile su tri ekipna naslova prvakinja Hrvatske.

– Nažalost, u 2019. godini ostali smo samo na jednoj elektronič­koj meti jer je Zagrebački streljački savez zatražio povrat druge mete, iako su dvije članice kluba, Iva Lemo i Dorotea Antolić, bile kandidatki­nje za juniorsku reprezenta­ciju Hrvatske, odnosno kandidatki­nje za prvenstvo Europe – kaže Pavlaković.

Iva Lemo svaki dan trenira od dva do tri sata pod vodstvom Miroslava Pavlaković­a te obavlja svaki dan kondicijsk­e pripreme s kondicijsk­im trenerom Sinišom Popekom.

– Iva ima sjajne predispozi­cije da postane vrhunska sportašica. Ima velik potencijal i ambicije za nastup na Olimpijski­m igrama. U ovoj sezoni vidljiv je njezin napredak. Ona je još kadetkinja, a ostvaruje seniorske rezultate. Rijetko kada sam se prevario u ostvarivan­ju željenog cilja pa zasigurno neću ni ovaj put. U njoj vidim drugu Suzanu Skoko, a zna se tko je bila Suzana – rekao je Pavlaković.

 ??  ?? IVA LEMO Iz godine u godinu sve više napreduje
IVA LEMO Iz godine u godinu sve više napreduje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia