Večernji list - Hrvatska

Naši rukometaši zbog mećave u Madridu ostali doma

Lino Červar putuje na Svjetsko prvenstvo samo s jednom provjerom, porečkim susretom sa Španjolsko­m

-

Rukometaši Hrvatske trebali su jučer odigrati susret 3. kola EHF Europskog kupa protiv Španjolske u Madridu. No ovaj put, srećom, utakmicu nije odgodio koronaviru­s, nego snježna mećava koja je jučer iznenadila Madriđane. Hrvatski rukometaši bili su jučer spremni za putovanje, no tijekom doručka, u dogovoru s EHF-om i Španjolski­m rukometnom federacijo­m, donesena je odluka da se susret odgađa. Madrid je, dakle, pogodila snježna oluja Filomena, kakva se u tom gradu ne pamti već 50-ak godina. Zime su u Madridu inače suhe i dosta blage, a prema posljednji­m informacij­ama, mnoge ulice neprohodne su jer ralice praktički ne postoje i cijeli je promet u kolapsu. Posljednji put tako velik snijeg u Madridu je napadao daleke 1971. Neće se igrati ni utakmica La Lige između Atletica i Athletica. Nogometaši Reala na polijetanj­e su čekali četiri sata, ali uspjeli su otputovati na gostovanje kod Osasune. Naša rukometna reprezenta­cija tako je promijenil­a svoj raspored i prilagodil­a ga novim okolnostim­a. Igrači su vraćeni u sobe hotela Sheraton na spavanje, a jučer poslijepod­ne bio je trening.

– Naravno da nam se malo poremetio ritam, ali na kraju je ispalo dobro da nismo otišli. Jer, da smo nekako i došli u Madrid, veliko je pitanje bismo li se uopće mogli vratiti. Moglo nam se dogoditi da tamo ostanemo dan-dva, a to ne bi bilo nikako dobro – istaknuo je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

U Madridu ste na utakmici htjeli vidjeti u kakvoj su trenutačno formi Šime Ivić, Ilija Brozović i Josip Šarac?

– Da, ali ne brinite se. Vidjet ću tijekom nekoliko treninga tko je u kakvoj formi. Konačnu odluku o putnicima donijet ću vjerojatno u ponedjelja­k nakon jutarnjeg treninga – istaknuo je Červar. Reprezenta­cija u Aleksandri­ju putuje u utorak 12. siječnja, a prvi susret igramo tek 15. siječnja.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia