Večernji list - Hrvatska

I Slatina će obnoviti ili izgraditi jednu kuću u stradaloj Banovini

- Suzana Lepan Štefančić

Otvoren podračun pod nazivom "Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu"

Prioritet je obitelj s malodobnom djecom kojoj bismo pomogli pri samom projektira­nju, ali i ostalim radovima od raščišćava­nja do gradnje i opremanja objekta, navodi Ostrošić

U akciju hrvatskih gradova i općina koju su pokrenuli načelnici općina Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj, odmah su se uključili Supetar, Knin, Sveta Nedjelja i Slatina. Inicijativ­a je to, inače, Tonija Turčinova, načelnika Općine Murter-Kornati.

Svi mogu pomoći

U sklopu akcije svaka će uključena jedinica lokalne samouprave obnoviti ili izgraditi po jednu

kuću na potresom stradalom području, a Grad Slatina je već započeo i konkretne korake k realizacij­i ovog važnog projekta. – Prioritet je potrebita obitelj s malodobnom djecom kojoj bismo pomogli i pružili pomoć pri samom projektira­nju, ali i ostalim radovima od raščišćava­nja do gradnje i opremanja objekta. Kako bi se ti objekti što prije obnovili, nadam se u idućih pola godine, Grad Slatina je otvorio podračun kako bi se građani, udruge i tvrtke s područja Slatine što lakše mogli uključiti u ovu akciju te prema svojim mo

gućnostima pomoći konkretnu obnovu/izgradnju kuće za jednu obitelj koja je ostala bez svoga doma –kaže slatinski gradonačel­nik Denis Ostrošić. Apelirao je i na poduzetnik­e i sve građane koji to mogu da se angažiraju u ovoj akciji za pomoć stradaloj Banovini.

– Istodobno molimo sve naše partnere i gospodarst­venike, koji se mogu uključiti u nekoj od faza projekta, da se odazovu na naš poziv te da se čim prije ekipiramo i krenemo s procjenom stanja na terenu. Trebat će nam odmah geodet, projektant, građevinar­i, a potom i svi ostali koji bi donirali potreban materijal i namještaj za kuću, a svoj doprinos pružit će i gradske tvrtke i ustanove u skladu sa svojim mogućnosti­ma – dodao je gradonačel­nik Ostrošić.

Pozvao je i svoje kolegice i kolege gradonačel­nike i načelnike iz cijele Hrvatske da se priključe akciji i na vrlo konkretan način što prije omoguće normalan život ljudima s potresom pogođenog područja Gline, Petrinje i Siska. Otvoren je u utorak, tako, podračun redovnog računa Proračuna Grada Slatine broj: HR30241200­9152000073­4 pod nazivom: "Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu", s pozivom na broj odobrenja : HR68 7765- OIB uplatitelj­a.

Poziv i ostalima

– Molim sve koji to mogu da nam se pridruže u ovom projektu i hvala im na tome od srca. Vjerujem da hrvatski gradovi i općine i svi njihovi građani ovako zajedno mogu jako puno pridonijet­i normalizac­iji života na potresom pogođenim područjima Lijepe naše – zaključio je slatinski gradonačel­nik Denis Ostrošić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia